komolyzene, opera, színház

Vashegyi György és a Magyar Rádió Művészeti Együttesei

Egy szünettel
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Vashegyi György a Magyar Rádió Művészeti Együttesei élén két egyházzenei ritkaságot vezényel. Az egyik Gounod 1842-ben befejezett, máig kiadatlan Requiemje, mely 19. századi elhangzása óta 2023 tavaszán vélhetően a világon először szólal meg. A koncert másik művét a 19-20. század fordulójának egyik meghatározó művész- és tanáregyénisége, Théodore Dubois szerezte. 1867-ben írt darabját, a Krisztus hét utolsó szava című oratóriumot eredetileg Gaspard Deguerrynek, a Madeleine-templom papjának ajánlotta.

A 17-18. századi francia muzsika elkötelezett híve, Vashegyi György az utóbbi időben a 19. századi francia zene iránt is mind intenzívebb érdeklődést mutat. A fiatal Gounod 1839 és 1842 között közel három évet töltött Rómában, ahol a legfontosabb zenei impulzusok a régi korok egyházzenéje, különösen Palestrina felől érték. Ez idő tájt írt művei között több liturgikus kompozíció, illetve liturgia által ihletett darab található. Az 1842-ben befejezett, máig kiadatlan Requiem a római időszak egyik legizgalmasabb munkája.
A koncert másik művét a századforduló egyik meghatározó művész- és tanáregyénisége, Théodore Dubois szerezte. 1867-ben írt darabja, Krisztus hét utolsó szava című oratóriuma kisebb apparátusra készült, de olyan sikeresnek bizonyult, hogy hamarosan nagy szimfonikus együttesre is átdolgozták, hogy világszerte előadhassák.

Rendező: Magyar Rádió Művészeti Együttesei

Előadott művek

 • Vashegyi György
 • szoprán
  Szemere Zita, Szutrély Katalin
 • alt
  Balogh Eszter
 • tenor
  Szerekován János
 • basszus
  Bakonyi Marcell
 • Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara
 • Magyar Rádió Énekkara (karigazgató: Pad Zoltán)

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Büféélmény – sorban állás nélkül

Az Átrium-büfében új étkezési szolgáltatásunknak köszönhetően lehetőségük van előrendelést leadni egy órával az előadás megkezdése előtt, így megszabadulhatnak a hosszas sorban állástól az előadás szünetében, és azonnal fogyaszthatják a megrendelt étel-, italféléket. Az előrendelés részletei elérhetőek itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.
Ugrás az oldal tetejére