komolyzene, opera, színház

Várdai István és Víkingur Ólafsson

Egy szünettel
Müpa Home
  • Müpa saját produkció
  • Müpa Home LIVE

Jegyárak

Az előadást élőben közvetítjük!

Online közvetítésünk ingyenesen nézhető. Amennyiben Ön jeggyel rendelkezik, azt ide kattintva, bérletben szereplő előadásra szóló jegyét pedig ezen az oldalon tudja visszaváltani.

Megértését és együttműködését köszönjük!

Mentse el a programot Google Naptárába!

Az előadást élőben közvetítjük!

Bár a jelenlegi rendkívüli helyzetben sajnos nem találkozhatunk a Müpában, így is szeretnénk felemelő élményekkel szebbé tenni ezeket a napokat. Ezért a közönség nélkül zajló előadást élőben közvetítjük honlapunkon.

Szeretettel várjuk az esemény időpontjában a képernyő előtt!

Az előadás megtekinthető a honlapunkon, ide kattintva.


Hányféle hangon szólalhat meg egy cselló? A kérdésre felelve elsőként legtöbben az emberi orgánumot említik, hiszen a hangszer tónusa önkéntelenül is egy kellemes bariton deklamációját idézi. És persze itt vannak a különféle stílusok: a klasszika, a romantika és a 20. század művei. Mindezekből ízelítőt kínál ez a hangverseny - és persze tanúi lehetünk két kiváló fiatal muzsikus együttműködésének a kamarazene jegyében.
Izgalmas megfigyelni, milyen különböző egyéniségek találkozhatnak egy szonáta, trió vagy kvartett megszólaltatásakor! A Müpa régóta tudatosan igyekszik a legváltozatosabb partnerekkel bemutatni a magyar előadókat. Az idei koncertszezonban a Müpában az évad művésze címet viselő Várdai István, a Stradivari hangszeren játszó világhírű csellista most északi nemzedéktársával, Víkingur Ólafssonnal muzsikál. „Izland Glenn Gouldja”, ahogy a Várdainál egy esztendővel idősebb zongoristát a New York Times nevezte, nem ismeretlen számára: felléptek már együtt külföldön (Wigmore Hall-beli koncertjük magasztaló kritikákat kapott), s Várdai és Baráti Kristóf a Kaposfestre is meghívta Ólafssont, akiről úgy tartják, egyénisége érdekes kontrasztot kínál Várdaié mellett. Az izlandi pianista, aki a Deutsche Grammophon lemezcég exkluzív művésze, idén októberben kapta meg a rangos Opus Klassik díjat Rameau- és Debussy-műveket tartalmazó albumáért. Műsorukat Beethoven középső alkotói korszakának gyakran játszott A-dúr szonátája, Brahms nagyszabású e-moll szonátája, valamint Debussy és Janáček szín- és hangulatgazdag muzsikája képezi.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

Előadott művek

  • cselló
    Várdai István
  • zongora
    Víkingur ÓlafssonKapcsolódó bérlet

Kedvezménnyel

Kamarakincsek


Ugrás az oldal tetejére