komolyzene, opera, színház

Tiszta forrásból

Egy szünettel
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Ez a hangverseny a modern zene és a magyar művek kedvelőinek szól, mégis számos klasszikus kötődést találunk a programban. A műsor első felében Eötvös Péter két kompozíciója hangzik el, majd a felcsendülő Bartók-darabok tanúsítják szerzőjük sokszínűségét.

A nemzetközi hírű Eötvös Péter két különleges alkotása kerül egymás mellé a koncerten, melyek közül az első darab kísérletet tesz a görög mitológia legendás alakjai, a szirének énekének modern kori megszólaltatására, vagyis hallhatóvá kívánja tenni mindazt, amit Odüsszeusz hallhatott. Világhíres magyarok címmel 2021. március 25-én élő közvetítés segítségével lehettünk tanúi a Sirens' Song rendhagyó ősbemutatójának. Ezen az estén végre élőben, a hangversenyteremben hallgathatjuk meg ezt a különleges művet. A Cello Concerto Grosso egy olyan nagy hagyományokon nyugvó, mégis újszerűségével kitűnő mű, melyben a nyolc zenekari csellista is afféle szólóhangszer-csoportot alkot, intenzív kapcsolatot teremtve a szólistával, így a versenyművek jellemző hierarchikus felépítése új fénytörésbe kerül. Az elhangzó Bartók-művek több oldalról is bemutatják szerzőjüket. A Négy zenekari darab az impresszionizmus világában kalandozó Bartók hangján szól, a Cantata profana pedig a folklorista zeneszerzőt állítja elénk, aki egyre szenvedélyesebben keresi a távlatokat nyitó gyökereket, és eljut a híressé vált mondatig: „Csak tiszta forrásból.”

Rendező: Pannon Filharmonikusok

Előadott művek

 • Eötvös Péter
 • cselló
  Sung-Won Yang
 • tenor
  Rab Gyula
 • bariton
  Balla Sándor
 • A Magyar Rádió Énekkara (karigazgató: Pad Zoltán)
 • Pannon Filharmonikusok

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Büféélmény – sorban állás nélkül

Az Átrium-büfében új étkezési szolgáltatásunknak köszönhetően lehetőségük van előrendelést leadni egy órával az előadás megkezdése előtt, így megszabadulhatnak a hosszas sorban állástól az előadás szünetében, és azonnal fogyaszthatják a megrendelt étel-, italféléket. Az előrendelés részletei elérhetőek itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.
Ugrás az oldal tetejére