komolyzene, opera, színház

The King's Singers

Wonderland / Csodaország - lemezbemutató koncert

Egy szünettel
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
 • Müpa saját produkció

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Csodaország: aki hallotta már a The King's Singers koncertjeit, tudja merre van, hiszen az ötvenöt éve alapított vokális szextett az évtizedek során lezajlott számtalan tagcsere ellenére mindmáig megőrizte előadásmódjának sokszínű frissességét és maximalista igényességét. Amit nyújtanak, mindig igazi csoda, ám most még ehhez képest is különleges csemegét kínálnak a Müpa közönségének: Wonderland című új CD-jük világpremierjét - hiszen a lemez közvetlenül a budapesti koncert előtt jelenik meg -, amellyel egyszersmind a száz esztendeje született Ligeti György művészete előtt is tisztelegnek.

„Első találkozásunk a nagy magyar zeneszerzővel, Ligeti Györggyel a Berlini Filharmóniában volt az általa nekünk komponált Nonszensz madrigálok első előadása előtti estén. Varsóból egésznapos utazást követően, rendkívül fáradtan érkeztünk meg Berlinbe. […] A szállodából egyenesen a próbaterembe siettünk, hogy próbáljunk a nagy emberrel - ráadásul elkéstünk! -, és a várakozástól izgatottan léptünk a terembe. Ő már éppen távozni készült, mert azt hitte, nem jövünk el. Mielőtt bocsánatot kérhettünk volna, így szólt: »Mennyire szeretem a The Beatles Connection című albumotokat! Mondjátok, melyiktek utánozza Louis Armstrongot a Honey Pie-ban?«” Így emlékezik a The King's Singers arra a Ligetire, akinek Lewis Carroll- és gyermekvers-megzenésítésekből álló Nonszensz madrigáljairól az együttes nemrég különleges felvételt készített, minden tétel mellé egy-egy másik művet állítva kontrasztként és kommentárként - Richard Strauss, Tallis, Janequin, Schubert, Ravel és Martland egy-egy tételét. Műsoruk második részében Szőllősy András számukra komponált darabja mellett repertoárjuk elmaradhatatlan könnyűzenei feldolgozásaiból hallunk, színesítve a programot néhány Walt Disney-film betétdalával.

Rendező: Müpa

Előadott művek

 • kontratenor
  Patrick Dunachie, Edward Button
 • tenor
  Julian Gregory
 • bariton
  Christopher Bruerton, Nick Ashby
 • basszus
  Jonathan Howard

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Büféélmény – sorban állás nélkül

Az Átrium-büfében új étkezési szolgáltatásunknak köszönhetően lehetőségük van előrendelést leadni egy órával az előadás megkezdése előtt, így megszabadulhatnak a hosszas sorban állástól az előadás szünetében, és azonnal fogyaszthatják a megrendelt étel-, italféléket. Az előrendelés részletei elérhetőek itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.
Ugrás az oldal tetejére