komolyzene, opera, színház

Szent István Filharmonikusok

Haydn: Az évszakok

Egy szünettel
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Vashegyi György a Purcell Kórus élén már sok éve nagy tapasztalattal rendelkezik Haydn műveinek megszólaltatásában, a közreműködő szólisták - Szutrély Katalin, Komáromi Márton és Melkovics Zoltán - pedig mind olyan művészek, akik méltó módon közvetítik a stílusra oly jellemző emelkedettséget.

Joseph Haydn Az évszakok című művével új fejezet kezdődik az oratóriumok történetében, korábban ugyanis nem volt arra példa, hogy egy ilyen műfajú darab főszereplői parasztok legyenek, ráadásul egy család. Míg Simon gazda, a lánya, Hanna, és udvarlója, Lukács a vidéki élet évszakokra bontott történéseiről mesél, elmélkedik (vetés, aratás, nyári zivatar, szüret, vadászat, fonóház stb.), Haydn egyetlen alkalmat sem mulaszt el, hogy a szöveg hangulatát minél hitelesebben visszaadja az osztrák népdal és néptánc elemeivel dúsított muzsikájában. A mű végén tanulsággal is szolgál: minden mulandó, az ifjúság tavaszát végül az öregség ősze, majd a halál tele követi, ezért csak egy dolog maradandó az életben: az erény.

Rendező: Szent István Filharmonikusok

Előadott művek

 • Vashegyi György
 • Hanna
  Szutrély Katalin - szoprán
 • Lukács
  Komáromi Márton - tenor
 • Simon
  Melkovics Zoltán - basszus
 • Purcell Kórus
 • Szent István Filharmonikusok

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Büféélmény – sorban állás nélkül

Az Átrium-büfében új étkezési szolgáltatásunknak köszönhetően lehetőségük van előrendelést leadni egy órával az előadás megkezdése előtt, így megszabadulhatnak a hosszas sorban állástól az előadás szünetében, és azonnal fogyaszthatják a megrendelt étel-, italféléket. Az előrendelés részletei elérhetőek itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.
Ugrás az oldal tetejére