komolyzene, opera, színház

Szent István Filharmonikusok

Egy szünettel
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

A Szent István Filharmonikusok a romantika ismert, gyakran játszott műveiből válogat soron következő, hagyományos szerkesztésű koncertjén - hagyományos, hiszen egy nyitányt követ egy versenymű, a koncert második felében pedig egy szimfóniát hallhat a közönség.

Wagner A bolygó hollandi című operájának életrajzi háttere az a tengeri út volt,
amely során a zeneszerző Rigából Párizsba tartva rettentő viharba keveredett egy rozoga vitorláshajón. Az opera szenvedélyes hangú nyitányában sorra
megjelennek a dalmű legfontosabb témái, így a viharos tenger is a háborgó
vonóskar ábrázolásában. Mendelssohn e-moll hegedűversenye éppúgy magán viseli a szerző zongorára írt Lieder ohne Worte (Dalok szöveg nélkül) című sorozatának
felhőtlen költészetét, mint a Szentvánéji álom kísérőzenéjének tündérvilágát. Dvořák VIII. szimfóniája pedig 1889-ben készült el, nyaralása közben. Ez a nyári
hangulat, a cseh vidék békés nyugalma árad a négytételes szimfónia minden
üteméből.
Az est szólistája Kelemen Barnabás - a sikeres, Kossuth-díjas művész hazai és nemzetközi szereplései mellett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem kamarazene tanszékének egyetemi docense.
Rajna Martin a fiatal magyar karmester-generáció egyik legkiemelkedőbb tehetsége, nemzetközi hírű szólisták elismert partnere. 2021-től a Győri Filharmonikus Zenekar vezető karmestereként dolgozik.


Rendező: Szent István Filharmonikusok

Előadott művek

  • Rajna Martin
  • hegedű
    Kelemen Barnabás

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Büféélmény – sorban állás nélkül

Az Átrium-büfében új étkezési szolgáltatásunknak köszönhetően lehetőségük van előrendelést leadni egy órával az előadás megkezdése előtt, így megszabadulhatnak a hosszas sorban állástól az előadás szünetében, és azonnal fogyaszthatják a megrendelt étel-, italféléket. Az előrendelés részletei elérhetőek itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.
Ugrás az oldal tetejére