komolyzene, opera, színház

Stark János Mátyás, Tamta Magradze és a Győri Filharmonikus Zenekar

Egy szünettel
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
  • Müpa saját produkció
  • Felfedezések - Ifjú géniuszok, klasszikus zenekarok

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Weber, Mendelssohn, Borogyin, Prokofjev - csupa szuggesztív, lendületes muzsika. A Győri Filharmonikus Zenekar élén ígéretes fiatalokkal találkozhatunk: Rajna Martin, az együttes ambiciózus vezető karmestere huszonöt évesen kapta e feladatkört Berkes Kálmán művészeti vezető mellett, a Mendelssohn-hegedűverseny szólistája, Stark János Mátyás zeneszerzőként is szép sikereket ér el, a grúz Tamta Magradze pedig, aki Prokofjev III. zongoraversenyét játssza, 2021-ben a Liszt Zongoraverseny különdíjasaként nyújtott emlékezetes teljesítményt.

Stark János Mátyás nyolcéves kora óta hegedül. Olyan intézményekben szerezte tudását, mint a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, a weimari Hochschule für Musik Franz Liszt, a salzburgi Mozarteum Nyári Akadémiája és a Kronberg Akadémia. Szólista, kamaramuzsikus - és zeneszerző. Utóbbi minőségében ugyanúgy versenyek díjnyertese, mint hangszeres előadóként. Tamta Magradze 1995-ben született a grúziai Tbilisziben. Ötéves kora óta zongorázik. Hazájában folytatott tanulmányait követően ő is a weimari Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolára került, ahol 2019-ben mesterfokozatot szerzett. Jelenleg ugyanitt vesz részt posztgraduális képzésben. Jelentős művészek - köztük Eliso Virsaladze, Rolf-Dieter Arens, Rohmann Imre - mesterkurzusain vett részt, ösztöndíjakat nyert el és nemzetközi versenyeken szerepelt sikerrel. Rajna Martin középfokú zongora és zeneszerzés tanulmányok után a Zeneakadémia karmester szakán szerezte mesterdiplomáját Medveczky Ádám és Ménesi Gergely tanítványaként. Korosztályának egyik legfoglalkoztatottabb dirigense, Junior Prima díjas, az Eötvös Péter Kortárs Zenei Alapítvány mentoráltja.

FELHANGOLVA!
A koncert a Felhangolva! program keretében, a MOL-Új Európa Alapítvány támogatásával valósulhatott meg.

A koncertet 18.30 órai kezdettel, Előhang címmel beszélgetés előzi meg, melyen a fellépő művészekkel és a műsoron szereplő művekkel ismerkedhetnek meg közelebbről az előadásra jeggyel rendelkezők.
A beszélgetés házigazdája Becze Szilvia.

Rendező: Müpa

Előadott művek

  • Rajna Martin
  • hegedű
    Stark János Mátyás
  • zongora
    Tamta Magradze

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Büféélmény – sorban állás nélkül

Az Átrium-büfében új étkezési szolgáltatásunknak köszönhetően lehetőségük van előrendelést leadni egy órával az előadás megkezdése előtt, így megszabadulhatnak a hosszas sorban állástól az előadás szünetében, és azonnal fogyaszthatják a megrendelt étel-, italféléket. Az előrendelés részletei elérhetőek itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.
Ugrás az oldal tetejére