komolyzene, opera, színház

Sonoro Quartet

Szünet nélkül
Fesztivál Színház
 • Müpa saját produkció
 • Rising Stars - Európa új csillagai

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Hányszor temették már a kultúrafogyasztási szokások elemzői a vonósnégyes műfaját! Közben azonban újabb és újabb fiatal kvartettek alakulnak, amelyek elmélyült munkával veszik birtokba és lelkes visszhangra találva közvetítik a klasszikus és a kortárs repertoárt. Ezt teszi a ghenti Sonoro Quartet is, amely a 2021-es budapesti Bartók Világversenyen is sikert aratott. A Müpában a négy muzsikus az Európai Hangversenytermek Szervezete fiatal tehetségeket felvonultató, népszerű sorozata, a Rising Stars keretében mutatkozik be.

A Sonoro Quartet korosztályának kiemelkedő együttese, amely évi negyven koncertjével hazája, Belgium egyik legaktívabb vonósnégyesének számít. Az elmúlt években hazájukon kívül koncerteztek Hollandiában, Svájcban, Németországban, Írországban és Magyarországon, az előttünk álló évad során pedig Új-Zélandra is eljutnak, ahol tíz fellépésük lesz az ország legfontosabb hangversenytermeiben. Számos rádiófelvételt készítettek, 2023-as hanglemezterveik között a belga Joseph Ryelandt és az ír Seán Doherty műveinek rögzítése szerepel. A Rising Stars sorozatban bemutatkozva a Müpában olyan koncertet adnak, amelynek műsorával magasra helyezik a mércét. Mozart Adagio és fúga című műve, a zeneszerző kései stílusának ékköve arról tanúskodik, hogy Wolfgang Amadeus akkoriban Bach és Händel darabjait tanulmányozta, Bartók V. vonósnégyese pedig a 20. századi kvartettirodalom egyik legjelentősebb alkotása: sűrű, erőteljes és rendkívül komplex zene. A két kvartettklasszikus között a Rising Stars-koncerteken szokásos kortárs bemutatóként a Sonoro Quartet a muzsikusok honfitársa, a belga Annelies van Parys erre az alkalomra megrendelt új kompozícióját ismerteti meg a közönséggel.

A Rising Stars-programba jelölte: BOZAR - Centre for Fine Arts Brussels.

FELHANGOLVA!
A koncert a Felhangolva! program keretében, a MOL-Új Európa Alapítvány támogatásával valósulhatott meg.

Rendező: Müpa

Előadott művek

 • hegedű
  Sarah Jégou-Sageman, Jeroen De Beer
 • brácsa
  Séamus Hickey
 • cselló
  Léo Guiguen
 • házigazda és a koncert utáni közönségtalálkozó moderátora
  Tóth Endre

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.Rising Stars - Európa új csillagai


Ugrás az oldal tetejére