komolyzene, opera, színház

Semmelweis250 jubileumi koncert

Egy szünettel
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

A kétszázötven éves Semmelweis Egyetem Medikus Zenekara tizenegy esztendeje alakult, művészeti vezetője és karmestere 2009 óta Dubóczky Gergely. Tagjai elsősorban az orvosi egyetem hallgatói, valamint több hazai felsőoktatási intézmény diákjai. Különlegesség, hogy a Mahler-szimfónia előadásában a Semmelweis Egyetem külföldi partnerintézményeinek hallgatói is részt vesznek. A Medikus Zenekar az egyetemi rendezvények rendszeres szereplője, de sikerrel léptek fel többek között Bayreuthban, Svájcban és a Zeneakadémián is. Jótékonysági koncertjeikkel hazai egészségügyi intézményeket segítenek.

A Medikus Zenekar az elmúlt években nagysikerű jótékonysági koncerteket adott a Zeneakadémián. 2017-ben az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika, 2018-ban pedig a Magyar Gyermekmentő Alapítvány javára ajánlotta fel a tejes jegybevételt. Idei felajánlásukkal újabb nemes ügy mellé álltak: a jubileumi jótékonysági koncert teljes jegybevételét a II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika gyermekjátszóhelyének kialakítására és a belső udvar teljes felújítására ajánlják fel.
Dubóczky Gergely a harmincas éveiben járó magyar karmester-generáció egyetlen olyan tagja, aki Kocsis Zoltánnal, Fischer Ivánnal és Fischer Ádámmal is dolgozott. Fischer Iván meghívására 2014 óta asszisztens karmesteri feladatokat lát el a Budapesti Fesztiválzenekarnál. 2016-ban első díjat nyert a portugáliai Atlantic Coast Karmesterversenyen, 2017-ben meghívást kapott a gstaadi Menuhin Fesztivál karmesterkurzusára. 2018 óta az Alba Regia Szimfonikus Zenekar karmestere. Az utóbbi két évben többek között olyan rangos eseményeken vezényelt, mint a Maribori Fesztivál, a CAFe Budapest, valamint a Budapesti Tavaszi Fesztivál.

Rendező: Semmelweis Egyetem

Előadott művek

  • Dubóczky Gergely
  • Semmelweis Egyetem Medikus Zenekara

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Büféélmény – sorban állás nélkül

Az Átrium-büfében új étkezési szolgáltatásunknak köszönhetően lehetőségük van előrendelést leadni egy órával az előadás megkezdése előtt, így megszabadulhatnak a hosszas sorban állástól az előadás szünetében, és azonnal fogyaszthatják a megrendelt étel-, italféléket. Az előrendelés részletei elérhetőek itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.
Ugrás az oldal tetejére