komolyzene, opera, színház

Sean Shibe

Szünet nélkül
Fesztivál Színház
  • Müpa saját produkció
  • Rising Stars - Európa új csillagai

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Hangszer talán még soha nem élvezett olyan népszerűséget a történelem során, amely a rock and roll korszak kezdete, az 1950-es évek óta a gitárnak kijutott - s amely, tegyük hozzá, máig tart. Ezért érdemes annak is figyelmet szentelni, mit tud ez a hangszer, amikor nem a pop- vagy rockzenében szólal meg. Erre ad alkalmat a nagyszerű brit gitáros, Sean Shibe koncertje, amely az Európai Hangversenytermek Szervezete fiatal tehetségeket bemutató népszerű sorozata, a Rising Stars keretében valósul meg.

Sean Shibe Edinburghban született 1992-ben, angol anya és japán apa gyermekeként - innen az egzotikus hangzású családnév. Tanulmányait előbb a Skót Királyi Konzervatóriumban, majd Olaszországban végezte. Korosztályának egyik legsokoldalúbb gitárosaként tartják számon. Egyforma érdeklődéssel fordul a múlt zenéje és a kortárs repertoár felé. A legrangosabb fesztiválok rendszeres vendége, aki fiatal kora ellenére már számos díjat mondhat magáénak. Hanglemezei jelentek meg, a The Times pedig így méltatta játékát: „mesteri muzsikálása minden vonatkozásban szép és meggyőző”. A brit művész sokoldalúságát műsora is jól illusztrálja. Koncertjén megszólaltatja Francis Poulenc zenéjét, eljátszik néhány tételt a Magyarországon kevéssé ismert 20. századi katalán szerző, Federico Mompou egyik szvitjéből, de a régizene területére is ellátogat, skót lantkéziratokból válogatva. Előadja Manuel de Falla Debussy szelleme előtt hódoló művét, és persze a Rising Stars-koncerteken elmaradhatatlan kortárs bemutató sem marad el: az alkotó nem kisebb mester, mint korunk egyik legizgalmasabb komponistája, a brit Thomas Adès, akivel a budapesti közönség személyesen is találkozhatott már.

A Rising Stars-programba jelölte: Barbican Centre London

FELHANGOLVA!
A koncert a Felhangolva! program keretében, a MOL-Új Európa Alapítvány támogatásával valósulhatott meg.Rendező: Müpa

Előadott művek

  • gitár
    Sean Shibe
  • házigazda és a koncert utáni közönségtalálkozó moderátora
    Tóth Endre

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.Rising Stars - Európa új csillagai


Ugrás az oldal tetejére