komolyzene, opera, színház

Schumann: Genovéva - félig szcenírozott előadás

Egy szünettel
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
 • Müpa saját produkció

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

A zeneszerzők nagy részét előbb-utóbb rabul ejti a zenés színház vonzereje. Vannak persze kivételek: Bach vagy Webern soha nem írt operát. És vannak olyanok, akik megostromolják a műfajt, megalkotják a maguk egy vagy több zenés színpadi művét, de a közönség nem fogadja el őket operaszerzőként. Schumann egyetlen operája szinte soha nem szólal meg. Ezért is kivételes lehetőség, hogy most hallhatjuk - és láthatjuk is - a művet: világklasszis zenekarral és kórussal, nemzetközi rangú énekeseket felvonultató szereposztással.

Schumann már 1842-ben így ír egy levelében: „tudja, mi az én reggeli és esti művész-imám? Úgy hívják: a német opera. Azt kell megteremteni.” Néhány évvel később e célt maga előtt látva kezd hozzá Ludwig Tieck és Christian Friedrich Hebbel nyomán a Genovévához. A hűtlenség gyanújába kevert tiszta erkölcsű brabanti hercegnő középkori története, amely végül az igazság győzelmével zárul, számos részletében hasonlít Wagner Lohengrinjére, amely szintén ez idő tájt keletkezett. A négyfelvonásos opera 1850-ben lezajlott lipcsei bemutatójának elutasító kritikai fogadtatása elvette Schumann kedvét attól, hogy valaha is újabb opera írásába kezdjen. A Helsinki Baroque Orchestra nemcsak azzal kínál különleges lehetőséget, hogy bemutatja a művet, de azzal is, hogy ezt historikus előadásban teszi. Az Arnold Schönberg Kórus, amely számtalan régizenei előadásban volt Nikolaus Harnoncourt partnere, e terület egyik legkiválóbb énekkara. Az énekesgárda számos világsztárt vonultat fel, köztük a brit Carolyn Sampsont, a címszerep megformálóját.

Rendező: Müpa

Jegyinformáció

Online erre az előadásra jegyét Müpa ajándékutalvánnyal is megvásárolhatja, azonban BTF és CAFe Budapest rendezésű programokra csak személyes vásárlás során áll módunkban elfogadni.
Személyesen elfogadjuk még az Edenred Ajándékutalványát, Top Prémium ajándékutalványát, az Edenred Ezüst, Arany és Platina kártyát, az OTP Cafeteria kártya kultúra alszámla keretét. Valamint jegyét OTP, MKB vagy K&H SZÉP-kártyája szabadidő-keretének terhére is megvásárolhatja jegypénztárainkban.

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

 • Aapo Häkkinen
 • Genovéva
  Carolyn Sampson
 • Golo
  Andrew Staples
 • Siegfried
  Johannes Weisser
 • Margaretha
  Vesselina Kasarova
 • Hidulfus
  Yorck Felix Speer
 • Drago
  Cornelius Uhle
 • Arnold Schönberg Kórus
 • Helsinki Baroque Orchestra
 • látványtervező
  Kristiina Helin
 • animáció
  IC-98Kapcsolódó bérlet

Kedvezménnyel

Zenés színpad


Ugrás az oldal tetejére