komolyzene, opera, színház

Rossini: Tankréd - koncertszerű előadás

A Rossini Opera Festival Pesaro előadása

Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
 • Müpa saját produkció

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Rossiniről a legtöbb operabarátnak A sevillai borbély humora jut eszébe, meg a Hamupipőke, amely szintén vígopera. És persze a nyitányok. Ha komoly műre gondolunk, a magasztos Tell Vilmost idézzük emlékezetünkbe. Itt az alkalom, hogy rácsodálkozzunk a zeneszerző első itáliai és nemzetközi sikerére, amelyet életművének egyik elkötelezett értője, Stendhal a zeneszerző legnagyobb remekművének tartott. Ez is komoly opera, ráadásul korai mű, amely ezúttal a legilletékesebbek: a pesarói Rossini Operafesztivál művészeinek előadásában szólal meg.

A Tancredi (Tankréd) című kétfelvonásos operát Voltaire 1759-ben keletkezett színműve alapján írta Gioacchino Rossini. Különös belegondolni: alig néhány nappal a komoly opera ősbemutatója előtt Rossini egy másik műve, a szórakoztató Bruschino úr megbukott, ezért aztán amikor az új darabot 1813. február 6-án, a velencei Teatro Fenice műsorra tűzte, a zeneszerző annyira tartott az újabb fiaskótól, hogy az előadás egy része alatt a színpad alá bújt, hogy senki se láthassa, ha bekövetkezik a kudarc. A történet Tasso Megszabadított Jeruzsáleméből származik. A Rossini-opera eredeti, velencei változata a lieto fine, a boldog befejezés megoldását választja, ám később a zeneszerző komponált egy tragikus finálét is. A pesarói Rossini Operafesztivál előadásai minden évben, augusztusban láthatók és hallhatók a zeneszerző szülővárosában. A fesztivál célja, hogy segítsen sokoldalúan megismertetni a komponista örökségét. A Müpába érkező előadás énekesgárdája nemzetközi, a címszerepet alakító Maria Barakova ünnepelt fiatal orosz szoprán.

Rendező: Müpa

Jegyinformáció

Online erre az előadásra jegyét Müpa ajándékutalvánnyal is megvásárolhatja, azonban BTF és CAFe Budapest rendezésű programokra csak személyes vásárlás során áll módunkban elfogadni.
Személyesen elfogadjuk még az Edenred Ajándékutalványát, Top Prémium ajándékutalványát, az Edenred Ezüst, Arany és Platina kártyát, az OTP Cafeteria kártya kultúra alszámla keretét. Valamint jegyét OTP, MKB vagy K&H SZÉP-kártyája szabadidő-keretének terhére is megvásárolhatja jegypénztárainkban.

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

 • Nikolas Nägele
 • Tancredi
  Maria Barakova
 • Amenaide
  Giuliana Gianfaldoni
 • Argirio
  Szergej Romanovszkij
 • Orbazzano
  Nicolò Donini
 • Roggiero
  Chiara Tirotta
 • Isaura
  Valeria Girardiello
 • Coro Ventidio Basso (karigazgató: Giovanni Farina)
 • Pannon FilharmonikusokKapcsolódó bérletek

Kedvezménnyel

Zenés színpad

Seniorok évada


Ugrás az oldal tetejére