komolyzene, opera, színház

Riccardo Frizza és a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara koncertje a zene nemzetközi világnapján

Egy szünettel
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Riccardo Frizza és a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának koncertjén a romantika korának rokon lelkű zeneszerzőitől vezényel egy-egy kompozíciót. Schumann népszerű zongoraversenyét a sugárzóan tehetséges koreai pianista, Yunchan Lim szólójával hallhatjuk. Az idén tizenkilenc éves művész tavaly vehette át a Van Cliburn Verseny aranyérmét a verseny történetének legfiatalabb győzteseként, naptára pedig már most évekre előre megtelt a legnevesebb zenekarok meghívásaival.

A zene világnapjának tiszteletére Riccardo Frizza Brahmstól, Csajkovszkijtól és Schumanntól választott egy-egy kompozíciót. Brahms nyitánya köszönetképpen született a Boroszlói Egyetem díszdoktori címéért. A német komponista, aki gyűlölte a nagy felhajtást személye körül, előbb levélben köszönte meg az elismerést, de miután meggyőzték, hogy fajsúlyosabb köszönettel tartozik az intézménynek, egy diákdalokat idéző zenekari nyitánnyal hálálta meg a kitüntetést. A Schumann népszerű zongoraversenyének magánszólamát játszó ragyogó koreai pianista, Yunchan Lim jelenleg a Koreai Nemzeti Művészeti Egyetemen tanul, miközben naptára már most évekre előre megtelt olyan zenekarok meghívásaival, mint a New York-i és a Los Angeles-i Filharmonikusok, a Chicagói és a Bostoni Szimfonikusok, az Orchestre de Paris vagy a Royal Philharmonic Orchestra.

Rendező: Magyar Rádió Művészeti Együttesei

Előadott művek

  • Riccardo Frizza
  • zongora
    Yunchan Lim

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Büféélmény – sorban állás nélkül

Az Átrium-büfében új étkezési szolgáltatásunknak köszönhetően lehetőségük van előrendelést leadni egy órával az előadás megkezdése előtt, így megszabadulhatnak a hosszas sorban állástól az előadás szünetében, és azonnal fogyaszthatják a megrendelt étel-, italféléket. Az előrendelés részletei elérhetőek itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.
Ugrás az oldal tetejére