komolyzene, opera, színház

Riccardo Frizza és a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara

Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

A 2022/2023-as koncertévadtól a világhírű karmester, Riccardo Frizza a Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek vezető karmestere. Maestro Frizza a zenekar áprilisi koncertjét teljes egészében szülőhazája, Itália szellemének szenteli. Az est során elhangzó művek mindegyike az olasz életérzést, temperamentumot, virtuozitást ragadja meg. Rachmaninov Paganini híres témájára írt változatainak szólistája a rangos nemzetközi versenyeken díjazott, kiváló fiatal magyar zongorista, Kovács Gergely lesz.

A 19. század végi olasz zene kivételes alkotója volt a zongoraművész, karmester és zeneszerző, Giuseppe Martucci. Növendéke, Ottorino Respighi úgy nyilatkozott róla, hogy Martucci az olasz zene megújhodásának atyja, vagy ahogyan saját szavaival megfogalmazta: „az új olasz zenei iskolát, mondhatni, Giuseppe Martucci alapította”. Az est második műve a kor egyik legjelentősebb zongoraművészeként is számon tartott Szergej Rachmaninov 1934-ben komponált variációsorozata, mely a világ valaha élt legvirtuózabb hegedűsének, Niccolò Paganininek állít emléket, végül a programot Richard Strauss 1886-os itáliai útja nyomán keletkezett anziksz, az Itáliából (Aus Italien) című szimfonikus költemény zárja, mely Luigi Denza népszerű nápolyi dalát, a Funiculì, Funiculàt is feldolgozza.

Rendező: Magyar Rádió Művészeti Együttesei

Előadott művek

  • Riccardo Frizza
  • zongora
    Kovács Gergely
  • Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara

Jegyinformáció

Személyes vásárlásnál erre az előadásra jegyét Edenred Ajándékutalvánnyal, és Edenred Ajándékkártyával (Juttatási és Családi kártyák) is megvásárolhatja.

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.
Ugrás az oldal tetejére