komolyzene, opera, színház

Ránki Dezső és a Concerto Budapest

Müpa Home
  • Müpa saját produkció
  • Müpa Home

Jegyárak

A Müpa virtuális hangversenytermébe a belépés díjtalan.

Mentse el a programot Google Naptárába!

Szeretnénk, ha a Müpa közönsége ebben a rendkívüli helyzetben is találkozhatna a világ legkiválóbb művészeivel és legizgalmasabb alkotóival estéről estére - ezúttal a saját otthonában. Éppen ezért tettük mindenki számára elérhetővé médiatárunkat, és ezért döntöttünk úgy, hogy az elkövetkezendő hetekben a jól ismert időpontokban megnyitjuk a Müpa virtuális hangversenytermét és előadótereit, és az elmúlt évek egy-egy felejthetetlen előadását közvetítjük.

Az előadás megtekinthető a honlapunkon, Facebook-oldalunkon és YouTube-csatornánkon.

A magyar közönséget négy évtizede világszínvonalú produkciókkal kényeztető Ránki Dezső, akit bő öt évvel ezelőtt a Müpa Az évad művészévé választott, olyan zeneszerzőtől játszik, aki különösen közel áll a szívéhez: Joseph Haydntől.
Ránki nem szereti, ha ünneplik, kerüli a feltűnést, ritkán ad interjút; honlapja sincs, mégis tudnak róla, koncertjeinek nagyobb részét külföldön adja. „Otthonszerető ember vagyok, nagy kertünk van, rengeteg könyv, lemez, unalomra nincs esély. És akkor sem unatkozom, ha semmit sem csinálok, csak együtt vagyunk otthon, és például hallgatom a madarakat.” Ő zenélni szeret, és csak akkor áll ki egy műsorral, ha művészi elvei alapján tökéletesen kidolgozta azt. Nem az iparosok közé tartozik, akik szemkápráztató termékeket gyártanak futószalagon, és az év nagy részét szállodákban töltik. Az ő műfaja a manufaktúra, amelyben időt és fáradságot nem kímélve dolgozik. Lehet, hogy hosszabb ideig dolgozik, de ami kikerül a keze alól, az örökbecsű, egy életre szól. Ezen a hangversenyen az a Concerto Budapest zenekar kíséri, amellyel számos alkalommal lépett már fel, és amelyet régi muzsikustársa, Keller András vezet.

A felvétel a Müpa 2015. február 8-i koncertjén készült.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

Előadott művek

  • Keller András
  • zongora
    Ránki Dezső


Müpa Home


Ugrás az oldal tetejére