komolyzene, opera, színház

Pusker Júlia

Szünet nélkül
Fesztivál Színház
 • Müpa saját produkció
 • Rising Stars - Európa új csillagai

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Az Európai Hangversenytermek Szervezete (ECHO) fiatal muzsikusokat bemutató sorozata, a Rising Stars sok éve szerez örömöt a Müpa közönségének. A magyar zenekedvelők számára különösen szívet melengető, ha egy-egy honfitársunk is szerepel a szerencsés kiválasztottak között, akik műsorukkal végigjárhatják a kontinens legjelentősebb koncerthelyszíneit. Idén a Müpa jelöltjeként Pusker Júlia lép a Fesztivál Színház pódiumára, olyan műsorral, amely sokoldalúan mutatja be tehetségét.

A hegedűművésznő a budapesti Zeneakadémián folytatott tanulmányok után Londonban, a Royal Academy of Music falai között, Pauk György növendékeként szerezte meg mesterfokozatú diplomáját 2016-ban. Ezután 2021-ig a Queen Elisabeth Music Chapel rezidens művészeként képezte tovább magát Brüsszelben, ahol Augustin Dumay segítette fejlődését. Itt találkozott zongorista partnerével: az ukrán Christia Hudziy párizsi, lyoni és milánói tanulóéveket követően lett Dumay brüsszeli osztályának korrepetitora. A műsor első két számában kíséret nélküli hegedűjátékot hall a közönség. A legendás belga hegedűs és zeneszerző, Eugène Ysaÿe szólószonátái a hangszer repertoárjának nagy jelentőségű mérföldkövei. Az ez alkalommal elhangzó I. szonátát Szigeti Józsefnek ajánlotta a szerző. Hasonlóképpen a szólóhegedű lehetőségeit aknázza ki és helyezi újszerű megvilágításba a francia Éric Tanguy Három darab szólóhegedűre című alkotása, amely a Rising Stars-koncerteken elmaradhatatlan magyarországi bemutatóként képviseli a kortárs zenét a koncert műsorán. A program két hegedű-zongoraműve, Debussy Szonátája (1917) és Bartók I. rapszódiája (1928): két élénk temperamentumú, jelentős opus a 20. század első felének hegedűirodalmából.

A Rising Stars-programba jelölte: Müpa.

FELHANGOLVA!
A koncert a Felhangolva! program keretében, a MOL-Új Európa Alapítvány támogatásával valósulhatott meg.

Rendező: Müpa

Előadott művek

 • hegedű
  Pusker Júlia
 • zongora
  Christia Hudziy
 • házigazda és a koncert utáni közönségtalálkozó moderátora
  Tóth Endre

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.Rising Stars - Európa új csillagai


Ugrás az oldal tetejére