komolyzene, opera, színház

Puccini: Tosca - koncertszerű előadás

Két szünettel
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
 • Müpa saját produkció

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

„Szabadság, szerelem! / E kettő kell nekem. / Szerelmemért föláldozom / Az életet, / Szabadságért föláldozom / Szerelmemet.” Petőfi sorait akár Puccini operájának tartalmi összefoglalásaként is olvashatjuk. Harc a szabadságért és a szerelemért, szenvedéllyel, tisztán, bátran és önfeláldozón - ez a mesteri dramaturgiájáról, tömörségéről és erejéről híres tragédia, a Tosca cselekményének magva. Az operairodalom egyik legnépszerűbb remekművét koncertszerű előadáson, világsztárokkal hallhatjuk.

A címszerepben nem kisebb művész, mint korunk egyik legnépszerűbb szopránja, az orosz származású osztrák állampolgár Anna Netrebko lép a Müpa pódiumára. Róla a kritika az elmúlt években már minden szuperlatívuszt leírt, pályaívének meredek emelkedését legendás alakítások sora jelzi. A szabadságharcos-forradalmár festőművész, Cavaradossi alakítója Netrebko férje, az azerbajdzsáni tenor, Yusif Eyvazov. Az operavilág álompárosát 2015-ös házasságkötésük óta sokszor láthatta-hallhatta közös produkciókban a rajongók tábora. Az egyszerre vérszomjas és szereleméhes, gátlástalan rendőrfőnök, Scarpia szólamát is jeles külföldi sztár, az Eyvazovhoz hasonlóan azeri Elchin Azizov, a moszkvai Bolsoj pompás orgánumú erőssége énekli. A Magyar Állami Operaház Zenekarát és Énekkarát vezénylő karmester a zeneszerző hazájából, Itáliából érkezik: Jader Bignamini jelenleg a milánói La Verdi Szimfonikus Zenekar rezidens dirigense, valamint a Detroiti Szimfonikus Zenekar zeneigazgatója, hajdani mentorainak egyike Riccardo Chailly, művészetének a Veronai Arénától a New York-i Metropolitanig számos nagy operaház közönsége tapsolt már. A produkció kisebb szerepeiben is olyan kiváló művészeket köszönthetünk, mint Sekrestyésként a nagyszerű Kálmán Pétert, a Budapesti Wagner-napok emlékezetes Alberichjét.

Rendező: Müpa

Jegyinformáció

Online erre az előadásra jegyét Müpa ajándékutalvánnyal, valamint OTP vagy MKB SZÉP-kártyája szabadidőkeretének terhére is megvásárolhatja.
Személyesen elfogadjuk még az Edenred Ajándékutalványt, és az Edenred ajándékkártyáit (Juttatási és Családi kártyák), illetve az OTP Cafeteria kártya kultúra alszámla-keretét. Belépőjét OTP vagy MKB SZÉP-kártyája szabadidőkeretének terhére is megvásárolhatja jegypénztárainkban.

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

 • Jader Bignamini
 • Tosca
  Anna Netrebko
 • Cavaradossi
  Yusif Eyvazov
 • Scarpia
  Elchin Azizov
 • Angelotti
  Bakonyi Marcell
 • Sekrestyés
  Kálmán Péter
 • Spoletta
  Kiss Tivadar
 • Sciarrone
  Szvétek László
 • Börtönőr
  Kiss András
 • Pásztorfiú
  N.N.
 • Magyar Állami Operaház Énekkara (karigazgató: Csiki Gábor)
 • Magyar Állami Operaház Gyermekkara (karigazgató: Hajzer Nikolett)
 • Magyar Állami Operaház ZenekaraUgrás az oldal tetejére