komolyzene, opera, színház

Philippe Jaroussky, Francesco Corti és a Freiburgi Barokk Zenekar

Bach: Máté-passió

Egy szünettel
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
 • Müpa saját produkció

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

A magyar zenehallgatókra 2024 nagypéntekén ritka húsvéti ajándék vár: a nemzetközi historikus előadópraxis legkiválóbbjai közül jönnek el néhányan a Müpába, hogy megszólaltassák a zenetörténet egyik legjelentősebb egyházzenei alkotását, Bach Máté-passióját. A Freiburgi Barokk Zenekart Francesco Corti vezényli, a szólistagárdában pedig a páratlan Philippe Jarousskyt is ott találjuk: az ő hangján hallhatja a közönség ezen az estén a felejthetetlen Erbarme dich áriát.

Négy év híján háromszáz esztendeje, 1727-ben komponálta Bach a Máté-passiót Christian Friedrich Henrici - írói nevén Picander - librettójára, amely Máté evangéliumán alapul. A művet feltehetőleg még ugyanazon év nagypéntekén, április 11-én mutatták be a lipcsei Thomaskirche falai között. Francesco Corti csembaló-, orgonaművész és karmester, számos világhírű régizenei együttes tagja, aki rendszeresen vezényli a legkiválóbb historikus zenekarokat, köztük az Il Pomo d'Orót, amelynek 2018 óta első vendégkarmestere. A Freiburgi Barokk Zenekart 1987-ben alapították Freiburg im Breisgauban. Az együttes idővel a korhű előadói gyakorlat egyik legnagyobb presztízsű képviselője lett, olyan vendégkarmesterekkel, mint Ivor Bolton, René Jacobs, Philippe Herreweghe, Pablo Heras-Casado vagy Trevor Pinnock. A Máté-passió előadásának kórusa, a Zürcher Sing-Akademie (a Schweizer Kammerchor utóda) nagy kultúrájú és széles repertoárral rendelkező, harminckét tagú svájci énekkar. A szólistagárda világklasszis énekesekből áll, akik közül ki kell emelnünk az evangélista szólamát megformáló német tenor, Maximilian Schmitt, valamint a páratlan virtuozitású és rendkívüli szuggesztivitású francia kontratenor, Philippe Jaroussky nevét.

Rendező: Müpa

Előadott művek

 • Francesco Corti
 • Evangélista
  Maximilian Schmitt - tenor
 • Jézus
  Yannick Debus - basszus
 • szoprán
  Kateryna Kasper
 • kontratenor
  Philippe Jaroussky
 • tenor
  Zachary Wilder
 • basszus
  Andreas Wolf
 • Zürcher Sing-Akademie (művészeti vezető: Florian Helgath)
 • Freiburgi Barokk Zenekar

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Büféélmény – sorban állás nélkül

Az Átrium-büfében új étkezési szolgáltatásunknak köszönhetően lehetőségük van előrendelést leadni egy órával az előadás megkezdése előtt, így megszabadulhatnak a hosszas sorban állástól az előadás szünetében, és azonnal fogyaszthatják a megrendelt étel-, italféléket. Az előrendelés részletei elérhetőek itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.
Ugrás az oldal tetejére