komolyzene, opera, színház

Philippe Herreweghe és a Nemzeti Filharmonikus Zenekar

Szünet nélkül
Müpa Home
  • Müpa saját produkció
  • Müpa Home LIVE

Jegyárak

Az előadást élőben közvetítjük!

Online közvetítésünk ingyenesen nézhető. Amennyiben Ön jeggyel rendelkezik, azt ide kattintva, bérletben szereplő előadásra szóló jegyét pedig ezen az oldalon tudja visszaváltani.

Megértését és együttműködését köszönjük!

Mentse el a programot Google Naptárába!

Az előadást élőben közvetítjük!

Bár a jelenlegi rendkívüli helyzetben sajnos nem találkozhatunk a Müpában, így is szeretnénk felemelő élményekkel szebbé tenni ezeket a napokat. Ezért a közönség nélkül zajló előadást élőben közvetítjük honlapunkon, Facebook-oldalunkon és YouTube-csatornánkon.

Szeretettel várjuk az esemény időpontjában a képernyő előtt!

Az előadás megtekinthető a honlapunkon, Facebook-oldalunkon és YouTube-csatornánkon.


A 250 éve született Beethoven előtt tiszteleg korunk egyik legnagyobb karmestere, Philippe Herreweghe és a Nemzeti Filharmonikus Zenekar a zeneszerző két szimfóniája, a 2. és az 5. előadásával. Ezek a kompozíciók sokszor játszott alapművek, Herreweghe azonban felfedező alkatú művész: mindenben az új, eddig figyelemre nem méltatott vonásokat keresi - biztosak lehetünk tehát abban, hogy ez a hangverseny is számos izgalmas meglepetéssel szolgál majd. A belga karmester különlegesen érzékeny muzsikus - nem csoda, hiszen zenei tanulmányai mellett hajdan orvosi és pszichiátriai stúdiumokat is folytatott. A historikus előadópraxis nagy alakjaként hamar ráébredt arra, hogy ezt a felfogást nemcsak a barokk vagy a klasszika, hanem a későbbi korok műveinek tolmácsolásakor is érdemes érvényesíteni. Bár a dirigenst leggyakrabban saját együtteseivel - a Collegium Vocale Genttel és a korhű hangszereken játszó La Chapelle Royale-lal vagy a klasszikus és romantikus repertoárra szakosodott Orchestre des Champs-Élysées-vel - láthatja-hallhatja fellépni a közönség, most a Nemzeti Filharmonikusok vendégkarmestereként nyűgözi majd le a képernyők előtt helyet foglaló publikumot lényegre törő értelmezéseivel. Beethoven két szimfóniája, a 2. és az 5. a zeneszerző két korszakát reprezentálja: az előbbi még klasszikus, de már sok forradalmi vonással, az utóbbi pedig a romantikát jósolja, nemcsak drámaiságával és szimfonikus hangzásvolumenével, de a mű érzékelhető tematikus egységével is. Izgalmas párosítás, mely nemcsak önfeledt élvezetet ígér: gondolkodásra is csábít. Herreweghe és a Nemzeti Filharmonikus Zenekar pedig garantálja, hogy az olvasat mentes lesz minden szokványos elemtől.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

Előadott művekMüpa Home LIVE


Kapcsolódó bérlet

Kedvezménnyel

Hang-szálak


Ugrás az oldal tetejére