komolyzene, opera, színház

Peer Gynt titka

Egy szünettel
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Jegyárak

Felhívjuk kedves látogatóink figyelmét, hogy a jegyek megvásárlásával elfogadják a Müpa házirendjét, mely az aktuális előírásokról és biztonsági szabályokról is rendelkezik. A részletekről és tudnivalókról ezen az oldalon tájékozódhatnak.

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Mentse el a programot Google Naptárába!

Romantika, francia zene és a távoli észak legendái, líra, dráma, epika egy estén - üzeni a Pannon Filharmonikusok évadának első műsora. Gazdag érzelmű Saint-Saëns- csellóverseny, szólista és zenekar „vitájával”, majd bővebb, líraibb gondolatok kifejtésével. Mintha a mű folytatása lenne Fauré népszerű Elégiája, mely a zenei melankólia és vigasztalási kísérlet ékes példája. Különleges élményben lehet részünk: Grieg mindkét Peer Gynt-szvitje elhangzik, de új dramaturgiai keretben, előbb a második, aztán az első.

A műsorból nem hiányzik a szenvedély, a bánat, a küzdelem sem, de megjelenik a mesevilág, a képzelet birodalma is. Saint-Saëns I. csellóversenye a-mollban íródott, drámaiságát a hangnem mellett tovább erősíti, hogy a mű a szólista és a zenekar közötti heves „vitával” indul. Az emóciókban gazdag kompozíció könnyen magával ragadja a közönség érzelmeit. A Peer Gynt egy-egy dallamát a klasszikus zenét ritkán hallgatók is ismerik, az viszont mindig érdekes tapasztalat, amikor ezek a dallamok teljes egészükben hangzanak el. A járvány miatt elmaradt azonos című koncert Daniel Müller-Schott gordonkaművész személyében nagyszerű új szólistával, valamint a Peer Gynt titkába, történetébe bepillantást engedő szviteken túl két új művel kerül a budapesti közönség elé. Az est dirigense Varga Gilbert vezető karmester.

Rendező: Pannon Filharmonikusok

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Büféélmény – sorban állás nélkül

Az Átrium-büfében új étkezési szolgáltatásunknak köszönhetően lehetőségük van előrendelést leadni egy órával az előadás megkezdése előtt, így megszabadulhatnak a hosszas sorban állástól az előadás szünetében, és azonnal fogyaszthatják a megrendelt étel-, italféléket. Az előrendelés részletei elérhetőek itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

Előadott művek

  • Varga Gilbert
  • cselló
    Daniel Müller Schott
  • Pannon FilharmonikusokUgrás az oldal tetejére