komolyzene, opera, színház

Orchestre Philharmonique du Luxembourg

Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
  • Müpa saját produkció

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Nem mindenki tartja számon: amit Luxemburgnak írunk, az egy ország, s amit Luxembourg-nak, az az ország fővárosa. A zenekar tehát, amely a Müpába érkezik, a Benelux állam fővárosát képviseli - de persze az országot is: imponáló nyitottságával, befogadó szellemével. A kiváló együttes vezető karmestere spanyol, koncertjük virtuóz ifjú szólistája dél-koreai, a műsor pedig, amelyet megszólaltatnak, csupa orosz kompozíció - háromból kettő hallgatásakor a történelem viharos vizeiben is megmártózhatunk.

Harc, harc és megint harc: Sosztakovics A nagy hazafi című zenéje Fridrikh Ermler filmjéhez készült. A mű a sztálinizmus politikai belharcainak áldozatául esett Szergej Kirovról szól, s a húszas-harmincas évek Szovjetuniójában tomboló „tisztogatás” légkörét sejteti meg. Prokofjev 1913-ban befejezett 2. zongoraversenyének partitúrája a forradalom alatt megsemmisült, s 1923-ban a zeneszerzőnek újra kellett írnia a darabot. A legvonzóbb harc számunkra az, amelyet Csajkovszkij V. szimfóniájának hőse vív önnön sorsával - győzedelmeskedve. Az Orchestre Philharmonique du Luxembourg 1933 óta működik, a Radio Luxembourg együtteseként. Közel száz muzsikusa húsz nemzetet képvisel. Karmesterük, Gustavo Gimeno negyvenes évei derekán jár, s korábban az Amszterdami Concertgebouw Zenekarának ütőhangszeres művésze volt. A huszonhét esztendős Seong-Jin Cho olyan megmérettetéseken ért el dobogós helyezéseket, mint a Hamamatsu, a Csajkovszkij és a Rubinstein Verseny, s olyan karmesterek kísérték, mint Maazel, Gergijev, Janowski.

Rendező: Müpa

Jegyinformáció

Online erre az előadásra jegyét Müpa ajándékutalvánnyal is megvásárolhatja, azonban BTF és CAFe Budapest rendezésű programokra csak személyes vásárlás során áll módunkban elfogadni.
Személyesen elfogadjuk még az Edenred Ajándékutalványát, Top Prémium ajándékutalványát, az Edenred Ezüst, Arany és Platina kártyát, az OTP Cafeteria kártya kultúra alszámla keretét. Valamint jegyét OTP, MKB vagy K&H SZÉP-kártyája szabadidő-keretének terhére is megvásárolhatja jegypénztárainkban.

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

Előadott művek

  • Gustavo Gimeno
  • zongora
    Seong-Jin ChoKapcsolódó bérlet

Kedvezménnyel

Szólisták és zenekarok


Ugrás az oldal tetejére