komolyzene, opera, színház

No songs of triumph now be sung - Hallgattassék el a diadalmas ének

Guilherme Roberto és Borsányi Márton estje

Szünet nélkül
Üvegterem
  • Müpa saját produkció
  • Régizene Fesztivál

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

A kiváló magyar csembalóművész, Borsányi Márton a közelmúltban költözött haza Magyarországra, korábban Svájcban élt és dolgozott. Ott ismerte meg a nála néhány évvel fiatalabb brazil énekest. Kettejük műsora a 17. és 18. század zeneszerzőinek nemegyszer ritkaságszámba menő vokális darabjaiból áll, középpontban - a nagyböjt időszakához illőn - a bűnbánat és a feloldozás gondolatával, ám olyan műveket is hallunk tőlük, amelyek témája a szerelem. A műsor énekszámai között átvezetésként billentyűs darabok csendülnek fel.

Guilherme Roberto 1991-ben született a brazíliai São Paulóban. Diplomáját szülővárosa egyetemének zenei fakultásán szerezte magánének és hegedű szakon. Később a Zürichi Zeneművészeti Főiskola hallgatójaként tökéletesítette tudását. Énekes és karvezető, a World Youth Choir tagja. Repertoárja több évszázadot ölel fel a régizenétől a romantikus vokális irodalmon át a brazil kortárs repertoárig. Borsányi Márton 1984-ben Budapesten látta meg a napvilágot. Csembalóművészi diplomáját a lipcsei Felix Mendelssohn-Bartholdy Zeneművészeti Főiskola régizene tanszékén kapta meg, majd a bázeli Schola Cantorumban szerzett mesterfokozatokat continuo és együttesvezetés, valamint historikus improvizáció szakokon. Szólistaként és kamaramuzsikusként koncertezik, tíz éve egyházzenész. 2019 óta a bécsi Zeneművészeti Főiskola tanára. A két művész európai körképnek is beillő barokk műsorában becses ritkaságok mellett vérbeli régizenei slágerek is helyet kaptak: Giulio Caccini, John Dowland és Henry Purcell kompozíciója mindenképpen ilyennek számít.

Rendező: Müpa

Előadott művek

  • ének
    Guilherme Roberto
  • csembaló
    Borsányi Márton

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.Régizene Fesztivál


Ugrás az oldal tetejére