• Régizene Fesztivál

Guilherme Roberto és Borsányi Márton estje

No songs of triumph now be sung - Hallgattassék el a diadalmas ének

komolyzene, opera, színház

Szünet nélkül
Üvegterem
  • Müpa saját produkció

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

A kiváló magyar csembalóművész, Borsányi Márton a közelmúltban költözött haza Magyarországra, korábban Svájcban élt és dolgozott. Ott ismerte meg a nála néhány évvel fiatalabb brazil énekest. Kettejük műsora a 17. és 18. század zeneszerzőinek nemegyszer ritkaságszámba menő vokális darabjaiból áll, középpontban - a nagyböjt időszakához illőn - a bűnbánat és a feloldozás gondolatával, ám olyan műveket is hallunk tőlük, amelyek témája a szerelem. A műsor énekszámai között átvezetésként billentyűs darabok csendülnek fel.

Guilherme Roberto 1991-ben született a brazíliai São Paulóban. Diplomáját szülővárosa egyetemének zenei fakultásán szerezte magánének és hegedű szakon. Később a Zürichi Zeneművészeti Főiskola hallgatójaként tökéletesítette tudását. Énekes és karvezető, a World Youth Choir tagja. Repertoárja több évszázadot ölel fel a régizenétől a romantikus vokális irodalmon át a brazil kortárs repertoárig. Borsányi Márton 1984-ben Budapesten látta meg a napvilágot. Csembalóművészi diplomáját a lipcsei Felix Mendelssohn-Bartholdy Zeneművészeti Főiskola régizene tanszékén kapta meg, majd a bázeli Schola Cantorumban szerzett mesterfokozatokat continuo és együttesvezetés, valamint historikus improvizáció szakokon. Szólistaként és kamaramuzsikusként koncertezik, tíz éve egyházzenész. 2019 óta a bécsi Zeneművészeti Főiskola tanára. A két művész európai körképnek is beillő barokk műsorában becses ritkaságok mellett vérbeli régizenei slágerek is helyet kaptak: Giulio Caccini, John Dowland és Henry Purcell kompozíciója mindenképpen ilyennek számít.

Rendező: Müpa

Jegyinformáció

Online erre az előadásra jegyét Müpa ajándékutalvánnyal is megvásárolhatja, azonban BTF és CAFe Budapest rendezésű programokra csak személyes vásárlás során áll módunkban elfogadni.
Személyesen elfogadjuk még az Edenred Ajándékutalványát, Top Prémium ajándékutalványát, az Edenred Ezüst, Arany és Platina kártyát, az OTP Cafeteria kártya kultúra alszámla keretét. Valamint jegyét OTP, MKB vagy K&H SZÉP-kártyája szabadidő-keretének terhére is megvásárolhatja jegypénztárainkban.

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

Előadott művek

  • ének
    Guilherme Roberto
  • csembaló
    Borsányi Márton


Régizene Fesztivál


Ugrás az oldal tetejére