komolyzene, opera, színház

Nemzeti Filharmonikusok

Bécsi klasszikus mesterek, világhírű előadók

Egy szünettel
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

A hangversenyt a közreműködők teszik különlegessé: Ton Koopman holland orgonaművész és karmester a régizene hiteles megszólaltatását célul kitűző mozgalom egyik legismertebb alakja, Tarkövi Gábor pedig a Berlini Filharmonikusok szólótrombitása és a Karajan Akadémia tanára.
Mozart tizenhat évesen komponálta sorrendben tizenkilencedik szimfóniáját, amelynek érdekessége a négy kürt használata, különlegesen magas hangfekvésben. Haydn Trombitaversenye a zeneszerző utolsó versenyműve, amelyet 1796-ban komponált, az akkor újdonságnak számító szelepes trombitára. Beethoven II. szimfóniáján még felismerhető Haydn öröksége, de már benne van az az átütő erő, amely Beethoven későbbi műveinek legjellemzőbb tulajdonsága. Derűt és optimizmust sugárzó zene, és ez azért is figyelemre méltó, mert egy időben született a híres heiligenstadti végrendelettel, amelyben a zeneszerző, tudomásul véve megakadályozhatatlan megsüketülését, elbúcsúzik a világtól.

Rendező: Nemzeti Filharmonikusok

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

Előadott művek

  • Ton Koopman
  • trombita
    Tarkövi Gábor
  • Nemzeti Filharmonikus ZenekarUgrás az oldal tetejére