MÁV Szimfonikus Zenekar

komolyzene, opera, színház

elmarad
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
Az előadás elmarad.

Kedves Látogatóink,

A Müpa a látogatók és a munkatársak egészségét szem előtt tartva a 2019/20-as évad hátralévő részében zárva tart, azaz minden tervezett előadását lemondja július 7-ig. A Müpa saját szervezésű programokra vásárolt jegyeket a Müpa visszaváltja, a visszaváltás módjáról ide kattintva tájékozódhat.

Megértésüket, együttműködésüket köszönjük


Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Kobajasi Kenicsiró 1974-ben találkozott először a MÁV Szimfonikusokkal, a barátság azóta, negyvenhat éve töretlen, természetes hát, hogy részt vesz a zenekar ünnepi évadján. Az is természetes, hogy a nagy évforduló alkalmából Beethoven-műveket vezényel. A múlt és jövő találkozásának eszméjét pedig mi sem fejezi ki jobban, mint az, hogy a hangverseny szólistája, Balogh Ádám alig múlt húszéves.

A fiatal művész már egy év zongorázás után országos versenyt nyert, majd néhány évvel később döntős és díjnyertes volt Amerikában a Van Cliburn Junior versenyen, valamint a New York-i Nemzetközi Zongoraversenyen. Az esten először Beethoven Fidelio című egyetlen operájához komponált négy nyitánya közül a harmadik szólal meg, amely sűrítve mondja el az opera teljes cselekményét. Feltüzelő, drámai zene. A C-dúr zongoraverseny az egyes sorszámot viseli, de valójában a második a mester öt remek zongoraversenye között. A hatalmas Sors-szimfónia torokszorító első motívumáról pedig a zeneszerző írta azt, hogy „így kopog a Sors az ajtón”. Ebben a műben találjuk - a zenetörténetben talán először - azt a jelenséget, hogy egy alapmotívum a szimfónia mindegyik tételében megszólal, és ezzel egységbe foglalja az egész művet. Ez a szimfónia az „Embert” ünnepli, aki nem adja meg magát a „Sorsnak”, hanem bátran szembenéz vele, és végül diadalmaskodik.

Rendező: MÁV Szimfonikus Zenekar

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

Előadott művek

  • Kobajasi Kenicsiró
  • zongora
    Balogh ÁdámUgrás az oldal tetejére