komolyzene, opera, színház

MÁV Szimfonikus Zenekar

Egy szünettel
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
  • Müpa saját produkció
  • Felfedezések

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Schumann egyetlen - máig ritkán megszólaló - operájának nyitánya, Sibelius slágerszámba menő II. szimfóniájának mellőzött „idősebb testvére”, egy szép reményekre jogosító, fiatal kínai-német zongoraművész és egy pályakezdő magyar karmester: sok és sokféle felfedeznivalót kínál ez az este.

Hontvári Gábor a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem karmester és karvezetés szakán képezte magát Ligeti András, Medveczky Ádám és Jobbágy Valér növendékeként, 2015 óta pedig Nicolás Pasquet és Gunter Kahlert osztályában tanul a weimari Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán. 2014-ben első díjat és közönségdíjat nyert a Lantos Rezső Karvezető Versenyen, egy évvel később a VII. Középnémet Főiskolák Karmesterversenyén, idén pedig a Campus Dirigieren második helyezettje és közönségdíjasa lett. A 2019/2020-as évadtól Hontvári a würzburgi Mainfranken Theater első karmestere és helyettes zeneigazgatója.
Az 1945-ben alapított MÁV Szimfonikus Zenekar fennállása során olyan karmesterek vezetésével muzsikált, mint Szőke Tibor, Lukács Miklós, Oberfrank Géza, Gál Tamás, Takács-Nagy Gábor. Jelenleg Daniel Boico irányításával történetének legsikeresebb és a művészi fejlődés szempontjából leginkább előremutató szakaszát éli.

Az Európai Unió Klasszikus Európa Jövője és Kreatív Európa programjainak támogatásával.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

Előadott művek

  • Hontvári Gábor
  • zongora
    Xinyuan WangKapcsolódó bérlet

Kedvezménnyel

Ugrás az oldal tetejére