• Felfedezések

MÁV Szimfonikus Zenekar

komolyzene, opera, színház

Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
  • Müpa saját produkció

Jegyárak

  • 2300 Ft
  • 3200 Ft
  • 3900 Ft
  • 4900 Ft
Erre az előadásra érvényesíthetők a Müpa+ hűségprogram kedvezményei és hűségpontokat is felírunk.

Mentse el a programot Google Naptárába!

Schumann egyetlen - máig ritkán megszólaló - operájának nyitánya, Sibelius slágerszámba menő II. szimfóniájának mellőzött „idősebb testvére”, egy szép reményekre jogosító, fiatal kínai-német zongoraművész és egy pályakezdő magyar karmester: sok és sokféle felfedeznivalót kínál ez az este.

A kulcsszó: Weimar. A hangverseny két fontos résztvevője, a karmester és a zongoraszólista ugyanis más és más előzmények után, a földgolyó más és más pontjairól, de ugyanoda utazott, hogy felsőfokú tanulmányait befejezze: Goethe, Schiller és Liszt városába.
Xinyuan Wang 1995-ben született, alap- és középfokú tanulmányait hazájában, Kínában végezte, tizenhat évesen azonban a poznańi Paderewski Zeneakadémia növendéke lett. 2012-ben sikerrel szerepelt a Leedsi Nemzetközi Zongoraversenyen, 2014 óta pedig a weimari Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen Szokolay Balázs tanítványa. Hontvári Gábor a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem karmester és karvezetés szakán képezte magát Ligeti András, Medveczky Ádám és Jobbágy Valér növendékeként, 2015 és 2018 között pedig Nicolás Pasquet és Gunter Kahlert osztályában tanult a weimari Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen. Részt vett Freider Bernius, Eötvös Péter és Vashegyi György mesterkurzusán, számos magyar- és németországi fellépést abszolvált sikerrel.
Az 1945-ben alapított MÁV Szimfonikus Zenekar fennállása során olyan karmesterek vezetésével muzsikált, mint Szőke Tibor, Lukács Miklós, Oberfrank Géza, Gál Tamás, Takács-Nagy Gábor. Jelenleg Daniel Boico irányításával történetének legsikeresebb és a művészi fejlődés szempontjából leginkább előremutató szakaszát éli.

Az Európai Unió Klasszikus Európa Jövője és Kreatív Európa programjainak támogatásával.

Rendező: Müpa

Jegyinformáció

Erre az előadásra jegyét az Edenred Ticket Culture & Sport kártya és utalvány és Top Prémium ajándékutalvány, Edenred Ajándék Arany és Ezüst kártya, illetve Ajándék- és Bevásárló kártya ellenében is megvásárolhatja. Elfogadjuk még a Kultúra és Ajándék Erzsébet-utalványt, az Erzsébet utalvány plusz kártya Ajándék illetve Kultúra keretét, az OTP Cafeteria kártya kultúra alszámla keretét, a Müpa-ajándékutalványt, valamint jegyét a SZÉP-kártya szabadidő-keretének terhére is megvásárolhatja pénztárainkban.

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

Előadott művek

  • Hontvári Gábor
  • zongora
    Xinyuan WangKapcsolódó bérlet

Kedvezménnyel

Felfedezések


Ugrás az oldal tetejére