komolyzene, opera, színház

Mathis Kaspar Stier

Szünet nélkül
Fesztivál Színház
 • Müpa saját produkció
 • Rising Stars - Európa új csillagai

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Egy koncert, amely kihagyhatatlan. A fagott csak igen ritkán jut szerephez szólóhangszerként vagy kamarazene közreműködője gyanánt, többnyire a zenekari szólam feladatát kapja. A harmonika pedig különlegesség a klasszikus zene világában. És a kettő együtt? Az csak szökőévben egyszer fordul elő! Ezért is ott a helyünk a két kiváló német művész, Mathis Kaspar Stier és Julius Schepansky bemutatkozásán, amely az Európai Hangversenytermek Szervezete fiatal tehetségeket felfedező, népszerű sorozata, a Rising Stars keretében valósul meg.

Mathis Kaspar Stier, egy nagy presztízsű megmérettetés, a müncheni ARD Nemzetközi Zenei Verseny második díjasa egyforma lelkesedéssel fordul a szólistafeladatok, a kamaramuzsika és a zenekari játék felé. Játszik régizenét, kortárs muzsikát, sőt még az improvizálás lehetőségeit sem utasítja el. Bemutatkozó CD-je a Sentiment (Alpha Classics) is tanúskodik erről. 2016 óta a kölni WDR Sinfonieorchester szólófagottosa. A világjáró harmonikás, Julius Schepansky szólistaként és kamaramuzsikusként egyaránt igazi zenei mindenevő: Bachtól Mozarton át Sibeliusig és Janáčekig nincs értékes muzsika, amelynek megszólaltatásától elzárkózna. Repertoárján számára írt művek is szerepelnek, érdeklődése a jazz iránt is nyitott. Számos európai országban és Japánban is koncertezett, sikereit díjak és kitüntetések jelzik. A két művész sokszínű műsorán a barokk kort Philipp Friedrich Böddecker és Johann Sebastian Bach képviseli, olyan modern komponisták műveit szólaltatják meg, mint Roger Boutry, Lepo Sumera és Krzysztof Penderecki. A Rising Stars-koncerteken elmaradhatatlan kortárs bemutató szerzője koncertjükön az izlandi María Huld Markan Sigfúsdóttir.

A Rising Stars-programba jelölte: Elbphilharmonie Hamburg, Kölner Philharmonie.

FELHANGOLVA!
A koncert a Felhangolva! program keretében, a MOL-Új Európa Alapítvány támogatásával valósulhatott meg.


Rendező: Müpa

Előadott művek

 • fagott
  Mathis Kaspar Stier
 • harmonika
  Julius Schepansky
 • házigazda és a koncert utáni közönségtalálkozó moderátora
  Tóth Endre

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.Rising Stars - Európa új csillagai


Ugrás az oldal tetejére