• Rising Stars

Magnus Holmander

komolyzene, opera, színház

Szünet nélkül
Fesztivál Színház
  • Müpa saját produkció

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

A klarinétot legtöbbször zenekari szólamként halljuk, pedig versenyművekben és kamarazenében olyan alkotók aknázták ki lehetőségeit, mint Mozart, Beethoven, Weber, Brahms, Debussy, Bartók és Copland. Most itt az alkalom, hogy egy fiatal klarinétfenomén estjén közelebbről ismerkedjünk e hangszer rejtelmeivel.

„Abban az örömben volt részem, hogy a stockholmi Svéd Királyi Zeneakadémián tanítványom lehetett Magnus Holmander, és ily módon követhettem fantasztikus fejlődését, megtapasztalhattam nyitottságát az új repertoár iránt és perfekcionizmusát, amely akkor érvényesült, amikor hangversenyeire készült. A Svéd Királyi Zeneakadémia legtehetségesebb növendékéből idővel hazája egyik legkiválóbb klarinétosává fejlődött” - mondta róla tanára, Martin Fröst (akit 2020 januárjában, a Zürichi Tonhalle Orchester hangversenyén szintén meghallgathat a Müpa közönsége).
A fiatal művész valóban nyitott, hiszen az Európai Hangversenytermek Szövetségének (ECHO) Rising Stars programjában is csak egyet játszik el hangszerének legnépszerűbb repertoárdarabjai közül - Brahms f-moll szonátáját -, Donizetti és a 19. századi klarinétos-zeneszerző, Luigi Bassi egy-egy művével a ritkaságokra irányítva a zenehallgató figyelmét. Mint a Rising Stars sorozat valamennyi bemutatkozója, ő is megszólaltat egy új kompozíciót: az 1979-es születésű, amerikai, ám 2002 óta Svédországban élő Molly Kien alkotását.
Fontos megjegyezni, hogy Magnus Holmander partnere, a harmincegy éves, kínai-svéd David Huang sem pusztán „kísérő”: versenyeken sikereket arató, szólistaként és kamaramuzsikusként egyaránt elismert, virtuóz zongoraművész.

A Rising Stars-programba jelölte: Konserthuset Stockholm.

A koncert után az érdeklődők a Fesztivál térben Tóth Endre moderálásával tolmácsolt közönségtalálkozón vehetnek részt, ahol lehetőség nyílik beszélgetésre a fellépő művészekkel, akik dedikálnak is.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

Előadott művek

  • klarinét
    Magnus Holmander
  • zongora
    David Huang


Rising Stars


Kapcsolódó bérlet

Kedvezménnyel

Ugrás az oldal tetejére