komolyzene, opera, színház

LFKZ 60, a Liszt Ferenc Kamarazenekar ünnepi hangversenye

Egy szünettel
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

A Liszt Ferenc Kamarazenekar ünnepi koncertjének műsora bemutatja mindazokat az erényeket és képességeket, amelyek miatt úgy érzékeljük, új virágkorukat élik. Az együttes nagy sikerű koncertjeit immár a klasszikus zene kedvelőinek több nemzedéke őrzi emlékezetében. Fennállásának hatvan éve során a zenekar neve a nemzetközi és a hazai zenei élet legnagyobb képviselőiével fonódott össze, összecsiszolt, egyedi hangzásvilágának köszönhetően a kamarazenekarok élvonalába tartozik.

Izgalmas felütéssel indul az este, olyan szenzációs darabbal, melyet a világon mindenütt - ha szabad így fogalmazni - leesett állal fogadtak. Max Richter az egyik legismertebb zeneművet, Vivaldi Négy évszakát a 21. század zenei eszközeivel fogalmazta át, ezzel új, érdekfeszítő értelmezést adott a barokk alkotásnak. A Liszt Ferenc Kamarazenekar a produkcióhoz a Győri Balett táncművészeit hívja segítségül, közös előadásukban a hangzás a képi és mozgásvilággal kiegészülve még elementárisabb hatást fejt ki. A szünet után az együttes bátran meri vállalni, hogy „magára marad” a színpadon, és az egyik legnehezebb technikai kihívások elé állító, kimagasló művészi kvalitást igénylő kései Beethoven-kvartettet vonószenekari változatban szólaltatja meg. A zenekar zárásként is a bécsi klasszika zenei világával köszönti évtizedek óta hűséges közönségét és a zenekedvelők új generációját. Az ünneplésből nem marad ki a világhírű művészeti vezető, Várdai István sem, a Kraft-csellóversenyhez illő intenzív és szuggesztív előadáshoz megfelelőbb partnert nehezen tudna elképzelni az együttes, melynek hetedik évtizedéhez is sok sikert kívánunk!

Rendező: Liszt Ferenc Kamarazenekar

Előadott művek

  • cselló
    Várdai István
  • hegedű
    Sayaka Shoji
  • Győri Balett (balettigazgató: Velekei László)
  • Liszt Ferenc Kamarazenekar (művészeti vezető: Várdai István, koncertmester: Tfirst Péter)

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Büféélmény – sorban állás nélkül

Az Átrium-büfében új étkezési szolgáltatásunknak köszönhetően lehetőségük van előrendelést leadni egy órával az előadás megkezdése előtt, így megszabadulhatnak a hosszas sorban állástól az előadás szünetében, és azonnal fogyaszthatják a megrendelt étel-, italféléket. Az előrendelés részletei elérhetőek itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.
Ugrás az oldal tetejére