komolyzene, opera, színház

Leoncavallo: Bajazzók - koncertszerű előadás José Cura főszereplésével

Szünet nélkül
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Jegyárak

Felhívjuk kedves látogatóink figyelmét, hogy a jegyek megvásárlásával elfogadják a Müpa házirendjét, mely az aktuális előírásokról és biztonsági szabályokról is rendelkezik. A részletekről és tudnivalókról ezen az oldalon tájékozódhatnak.

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Mentse el a programot Google Naptárába!

Leoncavallo a Bajazzókat 1890-ben arra a pályázatra írta, amelyen Mascagni Parasztbecsülete nyerte el a fődíjat. A cég azonban felkarolta ezt a művet is és két évvel később, Arturo Toscanini vezényletével bemutatta. A darab - amely Dél-Olaszországban játszódik - egy féltékenység és szerelmi gyilkosság története. Az opera főszerepét José Cura alakítja, aki ebben az évadban a Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek első állandó vendégművésze.

José Cura énekesi-színészi teljesítménye gyakran okoz fejtörést a kritikusoknak. Afféle kellemes fejtörés ez, mert legtöbbször a kritikusok azon veszik észre magukat, hogy nem tudják megmondani, mit is csinál valójában a színpadon José Cura: ugyanis nem őt látják, hanem a figurát, melyet éppen alakít: Otellót, Kalafot vagy épp Caniót. Éneke mindig pontos, ragaszkodik a kottában leírtakhoz, mégis minden megszólalása beszédnek, lelki megnyilatkozásnak tűnik. Művészi jelenlétének szuggesztivitása nemcsak a nézőkre hat elementáris módon, a vele éneklő kollégák is rendre arról számolnak be, hogy Cura körül sistereg a színpad.

Rendező: a Magyar Rádió Művészeti Együttesei
 • Kovács János
 • Canio
  José Cura
 • Nedda
  Pasztircsák Polina
 • Tonio
  Kelemen Zoltán
 • Beppo
  Alagi János
 • Silvio
  Haja Zsolt
 • Magyar Rádió Énekkara (karigazgató: Pad Zoltán)
 • Magyar Rádió Gyermekkórusa (vezető karnagy: Dinyés Soma)
 • Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara
 • rendező
  Harangi Mária

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.
Ugrás az oldal tetejére