komolyzene, opera, színház

Kovács János és a Magyar Rádió Művészeti Együttesei

Egy szünettel
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

A színek és hangulatok pazar gazdagságát ígéri Kovács János és a Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek Debussy, Poulenc és Stravinsky műveiből összeállított koncertje. Az est szólistái, Balog József és Kiss Péter zenei életünk fáradhatatlan zongoraművészei, a modern és a kortárs muzsika megkerülhetetlen előadói.

Debussy Három noktürn című művét Whistler Noktürnök című impresszionista festménysorozata inspirálta: a Felhők, az Ünnepek és a Szirének tételek konkrét programot ábrázolnak, a szerző a bemutatóra leírást is készített hozzájuk. Francis Poulenc két zongorára és zenekarra írt versenyművét halljuk majd az est szólistáinak közreműködésével, azt a darabot, mely fordulópont volt a komponista pályáján: egy izgalmas korszak összefoglalása és betetőzése. A tűzmadár című Stravinsky-balett szövegkönyve klasszikus orosz (és európai) népmesei elemekből építkezik. A darab a sötét, a gonosz, az alvilági rossz és a fényes, gyönyörű, lángoló jóság párharca. A darabot 1910-ben, Párizsban láthatta-hallhatta a közönség, és ezzel a fiatal orosz komponista nyomban világhírű lett. Egy évvel később a zeneszerző a balett zenéjéből zenekari szvitet komponált, majd ezt két ízben átdolgozta. A mostani koncerten azonban az eredeti balettzene hangzik el.

Rendező: Magyar Rádió Művészeti Együttesei

Előadott művek

  • zongora
    Balog József, Kiss Péter
  • Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara
  • Magyar Rádió Énekkara (karigazgató: Pad Zoltán)

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Büféélmény – sorban állás nélkül

Az Átrium-büfében új étkezési szolgáltatásunknak köszönhetően lehetőségük van előrendelést leadni egy órával az előadás megkezdése előtt, így megszabadulhatnak a hosszas sorban állástól az előadás szünetében, és azonnal fogyaszthatják a megrendelt étel-, italféléket. Az előrendelés részletei elérhetőek itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.
Ugrás az oldal tetejére