komolyzene, opera, színház

Konyha, Bach & Fassang

A Müpa+ hűségprogram rendhagyó, online évadnyitó estje

Szünet nélkül
  • Müpa saját produkció

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

A Müpa 2020/21-es évada sok szempontból rendhagyó, így egy hasonlóan rendhagyó évadnyitó esttel lepjük meg hűségprogramunk tagjait. Ezekben a rendkívüli hetekben fokozottan odafigyelünk nézőink egészségére, ezért leghűségesebb látogatóinkat ezúttal nem személyes találkozóra, hanem egy exkluzív élő online közvetítésre invitáljuk, amelynek linkjét hírlevélben kapják meg az előadást megelőzően.

A Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben (zárt ajtók mögött) igazán különleges produkcióra kerül sor. Az eredetileg iskolásoknak szóló új Zeneboncolás sorozatunk Konyha & Bach című programjának felnőttek számára kibővített extra változatában Fassang László orgonaművész is csatlakozik Fazekas Gergely zenetörténész-műsorvezetőhöz és az ország egyik népszerű rockzenekarához, a Konyhához.

A könnyű is lehet komoly, de a klasszikus sem feltétlenül nehéz: a Zeneboncolás ezt a tételt járja körbe. Az eklektikus rockzenében utazó, jelentős sikereket elérő Konyha zenekar „partnere” ezúttal nem más, mint Johann Sebastian Bach. Ez az igazi fúziós konyha, Müpa módra!

Az izgalmas estén Fazekas Gergely világít rá, hogy Bach zenéje és egy mai, sikeres rockbanda dalai között milyen párhuzamokat fedezhetünk fel, amiben az énekes-gitáros Szepesi Mátyás vezette zenekar lesz segítségére. Sőt, az sem marad titok, hogy Bach E-dúr szonátájának mi köze van a banda Százszor visszajátszott című dalához. Színpadra lép a fiatal, számos rangos versenyen sikert aratott Junior Prima díjas tehetség, Tóth Kristóf, aki jelenleg Kokas Katalin növendéke a Zeneakadémián.

Amellett, hogy a közönség elsők közt pillanthat be a Müpa felső tagozatosok számára készülő új programsorozatába, Fazekas Gergely felnőttek számára átfordítva is megmutatja azokat az összefüggéseket, amelyek a családon belül is hasznos praktikák lehetnek a komolyzene unokákkal, gyermekekkel való megszerettetésére. Végül, de nem utolsósorban Fassang László orgonaművész várhatóan több Bach-darabot is előad, és biztosak lehetünk benne, hogy lebilincselően osztja meg majd gondolatait a témáról.

Tartson velünk, és már most írja be naptárába rendhagyó online évadnyitó estünket, amelynek linkjét az előadás napján e-mailben küldjük el hűsépgrogramunk tagjainak.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

Előadott művek
Ugrás az oldal tetejére