Nemzeti Filharmonikus Zenekar

Királyok Könyve

komolyzene, opera, színház

elmarad
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
Az előadás elmarad.

Kedves Látogatóink,

A Müpa a látogatók és a munkatársak egészségét szem előtt tartva a 2019/20-as évad hátralévő részében zárva tart, azaz minden tervezett előadását lemondja július 7-ig. A Müpa saját szervezésű programokra vásárolt jegyeket a Müpa visszaváltja, a visszaváltás módjáról ide kattintva tájékozódhat.

Megértésüket, együttműködésüket köszönjük


Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Hogyan lesz a múltból jövő? Például úgy, hogy egy nagy zeneszerző a 19. században már húszévesen Bach száz esztendeje tetszhalott Máté-passiójának feltámasztásán fáradozik, Händel műveit tanulmányozza, s ezek az élmények szerepet játszanak abban, hogy a maga műhelyében megteremtse a 19. századi vallásos oratórium műfaját.

Mendelssohn életművében két nagy oratórium tanúskodik a zeneszerző vallásos meggyőződéséről: a Paulust huszonhét évesen, 1836-ban fejezte be, az Éliást egy évtizeddel később, 1846-ban, alig több mint egy esztendővel 1847 novemberében bekövetkezett halála előtt.
Mindkét mű állásfoglalás, kétféle értelemben is. Egyfelől az ember vallomástétele, ezt jelzi, hogy az első darab esetében egy apostol, a másodikéban egy eszméiért harcot vállaló, szenvedélyes próféta az alkotás középponti alakja. Másfelől Mendelssohn a Paulus és az Éliás megírásakor egy-egy nagy opusban összegzi, miként gondolkodik a 19. századi oratóriumról, mit tart a múlt örökségéből átvehetőnek, és hogyan képzeli el a folytatást, a 19. század oratorikus hangját.
Az Éliás ritkán hangzik fel, ezért is különleges alkalom, hogy a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és a Nemzeti Énekkar hangversenyén Hilary Davan Wetton az egyik legsokoldalúbb és legdinamikusabb brit karmester vezényli, akinek rendkívül gazdag repertoárjából kiemelkedik Haydn, Mendelssohn és 20. századi brit zeneszerzők műveinek dirigálása. Pasztircsák Polina, Meláth Andrea, Szappanos Tibor és Haja Zsolt személyében élvonalbeli énekesgárda szavatol a mű vokális szólamainak méltó megszólalásáért.

Rendező: Nemzeti Filharmonikusok

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

Előadott művek

 • Hilary Davan Wetton
 • szoprán
  Pasztircsák Polina
 • alt
  Meláth Andrea
 • tenor
  Szappanos Tibor
 • bariton
  Haja Zsolt
 • Nemzeti Énekkar (karigazgató: Somos Csaba)Ugrás az oldal tetejére