komolyzene, opera, színház

Kétszázon túl - a Pannon Filharmonikusok jubileumi koncertje

Egy szünettel
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Jegyárak

Felhívjuk kedves látogatóink figyelmét, hogy a jegyek megvásárlásával elfogadják a Müpa házirendjét, mely az aktuális előírásokról és biztonsági szabályokról is rendelkezik. A részletekről és tudnivalókról ezen az oldalon tájékozódhatnak.

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Mentse el a programot Google Naptárába!

A 2021. december 9-én fennállásának 210. évfordulóját ünneplő Pannon Filharmonikusok közös megemlékezésre hívja a Müpa közönségét. Alapítójuk, Lickl György tiszteletére e decemberi jubileumi hangverseny nyitánya egy négykezes zongoraszonáta egy tételének zenekari átirata lesz. Felcsendül továbbá Brahms első zongoraversenye, valamint az Egy kiállítás képei, amely mű a zenekar Kodály Központot megnyitó ünnepi koncertjén is elhangzott.

Az ünnepi hangversenyen megszólaló első mű, a C-dúr négykezes szonáta szerzője tehát Lickl György, azaz Georg Lickl, a Pannon Filharmonikusok jogelődjének alapítója, akinek ezt a közelmúltban megtalált művét öltözteti zenekari köntösbe erre az alkalomra a zenekar állandó karmestere, Vass András. A folytatásban Brahms veretes d-moll zongoraversenye hangzik el, mely mind technikailag, mind szellemileg jelentős kihívás elé állítja az előadót. Zárásként pedig Ravel közkedvelt hangszerelésében Muszorgszkij Egy kiállítás képei című műve egyszerre tárja elénk a képzőművészet élményét, az orosz mondavilágot és a romantikus programzenét. A színpadon a Brahms-mű szólistájaként Nelson Goerner zongoraművészt köszöntheti a budapesti közönség. Az Argentínában született, ma Svájcban élő Goerner napjaink egyik legnagyszerűbb zongoraművésze. A jubileumi esten a Pannon Filharmonikusokat Varga Gilbert vezető karmester dirigálja. Ünnepeljenek velünk!

Rendező: Pannon Filharmonikusok

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Büféélmény – sorban állás nélkül

Az Átrium-büfében új étkezési szolgáltatásunknak köszönhetően lehetőségük van előrendelést leadni egy órával az előadás megkezdése előtt, így megszabadulhatnak a hosszas sorban állástól az előadás szünetében, és azonnal fogyaszthatják a megrendelt étel-, italféléket. Az előrendelés részletei elérhetőek itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

Előadott művek

  • Varga Gilbert
  • zongora
    Nelson GoernerUgrás az oldal tetejére