komolyzene, opera, színház

Karzatkoncert - orgonahang új dimenzióban

Németh Zsuzsa

Szünet nélkül
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
  • Müpa saját produkció

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

A Müpa kezdettől feladatának tekinti, hogy új koncerttípusok bevezetésével megújítsa a hagyományos klasszikus zenei hangversenyek világát. Ilyen jótékonyan formabontó program a Karzatkoncert is, amely Fassang László kezdeményezése nyomán született. A sorozat februári bevezető eseményén az intézmény rezidens orgonaművésze játszott, a második hangversenytől azonban a fiatal orgonistageneráció képviselői ülnek a billentyűk elé. Közéjük tartozik a márciusi Karzatkoncert szólistája, Németh Zsuzsa is.

A Karzatkoncertek meghatározó tulajdonsága, hogy a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem negyvenkét tonnás hangvetője, a canopy, amelyet a közönség eddig mindig a mennyezet alatt, a magasban látott, leereszkedik, s ettől a jelenlévők mintha egy másik teremben találnák magukat: megváltozik a látvány, megváltozik az akusztika. Minden a bensőséges hangulat megteremtését segíti: az is, hogy a hallgatók közel kerülhetnek az orgonához, hiszen az emeleti karzatokon foglalhatnak helyet - végtére is karzatkoncertre jöttek! -, no meg persze az is, hogy a hangversenyek rövidebbek a szokottnál, és ahogy Fassang László fogalmaz, olyan művek szólalnak meg, amelyeket a szólista egy lakatlan szigetre utazó jóbarát hátizsákjába tenne. Csupa örömzene! Németh Zsuzsa esetében ez Bach, Böhm, Tournemire, Franck, Oortmerssen és Duruflé darabjait jelenti. A fiatal orgonaművésznő 2016-ban szerezte meg diplomáját a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem orgona és egyházzene szakán, tavaly pedig megkapta doktori fokozatát is. 2022 óta az Evangélikus Énekeskönyv-megújítás munkatársa, valamint a Budaörsi Evangélikus Gyülekezet orgonistája. Fontos szerepet tölt be életében a tanítás: részben a Fóti Evangélikus Kántorképző Intézetben, részben Budapesten oktatja növendékeit.

Rendező: Müpa

Előadott művek

  • orgona
    Németh Zsuzsa

Jegyinformáció

Online és személyesen erre az előadásra jegyét Müpa ajándékutalvánnyal, valamint OTP, K&H vagy MBH SZÉP-kártyával is megvásárolhatja. Személyes vásárláskor elfogadjuk még a Rewin Ajándékutalványt és a Rewin Ajándékkártyáit, illetve az OTP Cafeteria kártya kultúraalszámla-keretét is.

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.
Ugrás az oldal tetejére