komolyzene, opera, színház

Jess Gillam

Fesztivál Színház
  • Müpa saját produkció
  • Rising Stars

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

A Rising Stars koncertek fontos vonása, hogy a pódiumra lépő művészek nem feltétlenül a leggyakrabban hallható szólóhangszerek muzsikusai: az Európai Hangversenytermek Szervezete (ECHO) korántsem csak zongoristákat, hegedűsöket, csellistákat kíván bemutatni: hallottunk már oboást, klarinétost, trombitást, hárfást, sőt harmonikást is. Most a szaxofonon a sor: a 19. században született hangszer nélkülözhetetlen a jazz világában, de olyan zeneszerzők is használták, mint Ravel vagy Kodály. Ezúttal ifjú brit virtuózát ismerhetjük meg.

Az idén huszonegy éves Jess Gillam elnyerte a Classic Brit Award elnevezésű díjat, emellett ő volt az első szaxofonos, aki a BBC Young Musician verseny történetében eljutott a megmérettetés döntőjébe. Szenvedélyes és elkötelezett játékosa hangszerének. Már tizenöt évesen TEDx előadást tartott a szaxofonról - a bemutatót azóta a YouTube-on több mint százezren tekintették meg. Jess Gillam az észak-nyugat angliai Cumbriában, Ulverstonban nőtt fel. A szuggesztív előadói stílusú fiatal művészt máris exkluzív szerződés köti a Decca Classics lemezkiadóhoz. Muzsikusi krédójának része, hogy szeretné megreformálni a hangversenyéletet: többek közt azt is szívesen venné, ha a tételek között megengedett volna a közönség számára a tánc, a taps, a bekiabálás - szerinte ezek az ösztönös reakciók a zene örömét fejezik ki. Rising Stars-bemutatkozásán több 20. és 21. századi szerző műveit is megszólaltatja - és persze átiratokat, eredetileg oboára született kompozíciókból. Jess Gillam számára - az ECHO felkérésére - a szintén brit Edmund Finnis komponál új művet, az a szerző, akinek darabjait a legfontosabb szaklapok is olyan jelzőkkel illetik, mint „mágikus”, „irizáló”, „rendkívüli” és „éterien gyönyörű”.

A Rising Stars-programba jelölte: Sage Gateshead

Rendező: Müpa

Jegyinformáció

Online erre az előadásra jegyét Müpa ajándékutalvánnyal is megvásárolhatja, azonban BTF és CAFe Budapest rendezésű programokra csak személyes vásárlás során áll módunkban elfogadni.
Személyesen elfogadjuk még az Edenred Ajándékutalványát, Top Prémium ajándékutalványát, az Edenred Ezüst, Arany és Platina kártyát, az OTP Cafeteria kártya kultúra alszámla keretét. Valamint jegyét OTP, MKB vagy K&H SZÉP-kártyája szabadidő-keretének terhére is megvásárolhatja jegypénztárainkban.

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

Előadott művek

  • szaxofon
    Jess Gillam
  • zongora
    Zeynep ÖzsucaKapcsolódó bérlet

Kedvezménnyel

Rising Stars


Ugrás az oldal tetejére