komolyzene, opera, színház

Jeremy Joseph és Gottlieb Wallisch

Egy szünettel
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
  • Müpa saját produkció

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Az orgona és a zongora két billentyűs hangszer, Liszt Ferenc például mindkettőnek nagy formátumú játékosa volt. A legtöbb esetben azonban az orgonisták nem (vagy ritkán) zongoráznak, a zongoristák nem (vagy ritkán) orgonálnak - legalábbis hangversenyen. S ami még fontosabb: szökőévben egyszer működik együtt a két instrumentum egyazon zeneműben. Azonban, ahogy a mondás is tartja: „a párhuzamosok a végtelenben találkoznak”. Ezúttal nem a végtelenben, hanem a Müpában, ahol egy estén hallhatjuk a két hangszert - külön-külön és egyszerre is.

Jeremy Joseph dél-afrikai születésű orgonista, aki jelenleg Bécsben él. Több szál is köti a városhoz: ő a Hofburg kápolnájának orgonistája, ugyanakkor orgonaimprovizációt tanít a bécsi Zeneakadémián. 1978-ban született, akárcsak az osztrák Gottlieb Wallisch, aki zongoraművész, csodagyerekként kezdte koncertező karrierjét, majd Bécsben, Berlinben és Párizsban tanult, 2010-ben a Genfi Zeneművészeti Főiskola, 2016-ban a berlini Universität der Künste professzora lett. Amellett, hogy külön utakon jár, a két művész, együtt is szívesen koncertezik. Ezt teszik a Müpában is, ahol frappáns műsort szólaltatnak meg. Bach d-moll kromatikus fantázia és fúgája eredetileg csembalóra készült, de Reger átírta orgonára. Az a-moll prelúdium és fúgát viszont Johann Sebastian orgonára fogalmazta, Liszt pedig zongoraátiratot készített a műből. Franck darabja orgonamű, Dupré, Langlais és Peeters ritkaságai azonban mindkét hangszert foglalkoztatják. Különleges program, különleges hangzás, különleges élmény.

Rendező: Müpa

Jegyinformáció

Online erre az előadásra jegyét Müpa ajándékutalvánnyal is megvásárolhatja, azonban BTF és CAFe Budapest rendezésű programokra csak személyes vásárlás során áll módunkban elfogadni.
Személyesen elfogadjuk még az Edenred Ajándékutalványát, Top Prémium ajándékutalványát, az Edenred Ezüst, Arany és Platina kártyát, az OTP Cafeteria kártya kultúra alszámla keretét. Valamint jegyét OTP, MKB vagy K&H SZÉP-kártyája szabadidő-keretének terhére is megvásárolhatja jegypénztárainkban.

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

Előadott művek
Kapcsolódó bérlet

Kedvezménnyel

Orgona


Ugrás az oldal tetejére