komolyzene, opera, színház

Jeremy Joseph és Gottlieb Wallisch

Egy szünettel
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
  • Müpa saját produkció

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Az orgona és a zongora két billentyűs hangszer, Liszt Ferenc például mindkettőnek nagy formátumú játékosa volt. A legtöbb esetben azonban az orgonisták nem (vagy ritkán) zongoráznak, a zongoristák nem (vagy ritkán) orgonálnak - legalábbis hangversenyen. S ami még fontosabb: szökőévben egyszer működik együtt a két instrumentum egyazon zeneműben. Azonban, ahogy a mondás is tartja: „a párhuzamosok a végtelenben találkoznak”. Ezúttal nem a végtelenben, hanem a Müpában, ahol egy estén hallhatjuk a két hangszert - külön-külön és egyszerre is.

Jeremy Joseph dél-afrikai születésű orgonista, aki jelenleg Bécsben él. Több szál is köti a városhoz: ő a Hofburg kápolnájának orgonistája, ugyanakkor orgonaimprovizációt tanít a bécsi Zeneakadémián. 1978-ban született, akárcsak az osztrák Gottlieb Wallisch, aki zongoraművész, csodagyerekként kezdte koncertező karrierjét, majd Bécsben, Berlinben és Párizsban tanult, 2010-ben a Genfi Zeneművészeti Főiskola, 2016-ban a berlini Universität der Künste professzora lett. Amellett, hogy külön utakon jár, a két művész, együtt is szívesen koncertezik. Ezt teszik a Müpában is, ahol frappáns műsort szólaltatnak meg. Bach C-dúr prelúdium és fúgája eredeti orgonadarab, az a-moll prelúdium és fúgát viszont Johann Sebastian Bach orgonára fogalmazta, Liszt pedig zongoraátiratot készített a műből. Franck darabja orgonamű, Dupré, Langlais és Peeters ritkaságai azonban mindkét hangszert foglalkoztatják. Különleges program, különleges hangzás, különleges élmény.

A koncertet 18.30 órai kezdettel, Előhang címmel beszélgetés előzi meg, amelyen a fellépő művészekkel és a műsoron szereplő művekkel ismerkedhetnek meg közelebbről az előadásra jeggyel rendelkezők.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

Előadott művek
Kapcsolódó bérlet

Kedvezménnyel

Orgona


Ugrás az oldal tetejére