komolyzene, opera, színház

Jakub Józef Orliński és az il pomo d'oro

Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
  • Müpa saját produkció
elmarad
  • Régizene Fesztivál
Az előadás elmarad.

Kedves Látogatónk!

A Magyarország kormánya által meghozott rendelkezések figyelembevételével, és a járványhelyzetre való tekintettel 2021. március 31-ig minden előadásunk elmarad. A Müpa saját szervezésű programjaira vásárolt belépők árát visszatérítjük: jegyét ide kattintva, bérletben szereplő előadásra szóló jegyét pedig ezen az oldalon tudja visszaváltani.

Felületünkön kizárólag a Müpa saját produkcióinak jegyeit rögzítheti. A befogadott, tehát nem saját szervezésű előadások jegyvisszaváltásának módjáról, kérjük, az előadás szervezőjénél érdeklődjön.

Megértését és együttműködését köszönjük!


Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Azt már megszoktuk, hogy a nagy tenorok, szopránok igazi megasztárok: olyan egyéniségek, akiknek minden mozdulatát lesi a rajongótábor. Pár évtizede a világhírű kontratenorok is felzárkóztak melléjük. Köztük ma már ugyanolyan idolok akadnak, mint hajdan a Carusók, Callasok idejében. Az ifjú lengyel férfialt is ilyen - s ez aligha meglepő, hiszen nemcsak csodásan énekel, de külseje is egy Apollóé (mellékesen jegyezzük meg: keresett divatmodell). Ráadásul az éneklés mellett a breaktáncnak is virtuóza…

Egy sztárénekes és egy sztáregyüttes, no meg egy műsor, amely főképp izgalmas ritkaságokat tartalmaz - ez az est mérlege. Jakub Józef Orliński 1990-ben született Varsóban. Lengyel operaénekes, kontratenor, aki emellett breaktáncbajnok és nemzetközi divatcégek reklámmodellje. Telt házak előtt lép fel, legyen bár a helyszín a New York-i Carnegie Hall vagy az Aix-en-Provence-i Fesztivál, s legyen bár a műsoron Händel Messiása vagy Cavalli ritkán hallható operája, az Erismena. „Rájöttem, hogy kontratenor hangon tudom igazán kifejezni, mit érzek és mit akarok mondani. Döbbenetes érzés volt felfedezni, hogy kizárólag így szeretnék énekelni. Sosem lennék például basszbariton, mert számomra nem jelent örömöt klasszikus zenét előadni ezen a hangfekvésen. Popslágereket nagyon szívesen énekelek basszbariton hangon, de nem operát” - mondta magáról egy interjúban Orliński, aki a Müpában az Eratónál megjelent Facce d'amore (A szerelem arcai) című albumát mutatja be. A közreműködő zenekar, az il pomo d'oro 2012-ben alakult, és rövidesen a historikus régizenei együttesek nemzetközi élvonalába került. Diszkográfiájában Händel és Vivaldi a két leggyakrabban előforduló szerző. Vezetője 2016 óta Maxim Emelyanychev.

Rendező: Müpa

Előadott művek

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.
Ugrás az oldal tetejére