komolyzene, opera, színház

J. S. Bach, a tudós zeneszerző

Fazekas Gergely zenetörténész előadása

Szünet nélkül
Előadóterem
  • Müpa saját produkció
  • Régizene Fesztivál

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Johann Sebastian Bach zenéjének hallgatása közben sok minden nyűgözheti le a hallgatót: az ellenálhatatlan ritmikai lendület, a rendkívül kifejező harmóniák, az önállóan mozgó szólamok cikázó rajzolatai. De Bach zenéjének felszíne mögött legalább ennyire lenyűgöző világot találunk, és Fazekas Gergely zenetörténész előadása ide kívánja elkalauzolni a hallgatót. Arra tesz kísérletet, hogy bemutassa, Bach miként térképezte fel a zene univerzumát, mégpedig a kor szellemi nagyjaihoz, Newtonhoz és Leibnizhez hasonlóan egy valódi tudós attitűdjével.

Jóllehet, Bach a kor többi zenészéhez hasonlóan egész élete során olyan állásokat foglalt el - hol udvari karnagyként, hol kántorként -, amelyek megkívánták tőle, hogy rendszeresen a legkülönbözőbb műfajokban szolgáltasson használati zenét, alig van olyan műve, amely ne tenne fel meghatározó kérdéseket a zene működésmódjával kapcsolatban. Mi a harmónia, mi az ellenpont, milyen lehetőségek rejlenek abban, ha az ember négy (öt, hat, hét) együtt hangzó szólamot használ, miként teremthetők összefüggések a zenei időben, hogyan tükrözhető az univerzum rendje a zenében? A február 24. és március 12. között a Müpában látható, az előadással azonos című kiállításhoz kapcsolódva Fazekas Gergely ezeknek a kérdéseknek ered a nyomába: közérthető módon, számos zenei példát használva nyújt betekintést a tudós Bach zeneszerzői műhelyébe. Az előadásra a belépés díjtalan, de a részvétel előzetes regisztrációt igényel a honlapunkon.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.Régizene Fesztivál


Ugrás az oldal tetejére