komolyzene, opera, színház

IV. Budapesti Nemzetközi Kórusünnep - Szentivánéji kórusmisztérium

Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Ismerje meg a Szent Iván-éji ünnepkör misztériumát, melyet az északi népek fényünnephez kapcsolódó hagyományaiból összeállított varázslatos előadás keretében hallgathat meg a lengyel Adam Mickiewicz Egyetem világszerte híres kórusa előadásában.
Az év leghosszabb napját és legrövidebb éjszakáját évezredek óta bűbáj, varázslat és népi hiedelmek sokasága hatja át. Noc Kupały az ünnep pogány, szláv elnevezése, mely az évszázadok során egybeforrt Szent Iván napjának előestéjével. Lengyelországban, Opole környékén, 1937-ben jegyezték fel az utolsó esetet, hogy eredeti, pogány módon ünnepelték nyárközép ünnepét.
Szent Iván ünnepe, azaz Kupalnocka vagy Sobótka egy igazi kollektív ünnep. Ma a kórus hangjának segítségével legalább részben szeretnénk ezt az ősi ünnepet megidézni. Vajon mennyi maradt meg bennünk a koszorút vízre helyező lányok, marhát legeltető, tüzet ugró legények örökségéből? Tűz, víz, páfrány, virág, tánc - ma este, a legrövidebb éjszakán, mint egy koszorú, mind egy történetté fonódnak össze...

Rendező: Interkultur Hungaria, Müpa
  • Krzysztof Szydzisz
  • Adam Mickiewicz University Chamber Choir Poznań (Lengyelország)

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.
Ugrás az oldal tetejére