komolyzene, opera, színház

IV. Budapesti Nemzetközi Kórusünnep - Nyitókoncert

Nemzetközi Kórusgála

Egy szünettel
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

2022. július 1. és 3. között negyedik alkalommal valósul meg a Budapesti Nemzetközi Kórusünnep. A fesztivál nyitókoncertjén, a Nemzetközi Kórusgálán az érdeklődők a kórusvilág legjava közreműködésével a kóruszene sokféle arcát, a kórusok színes kultúráját, változatos repertoárját ismerhetik meg.

Gondolt már arra, milyen érzés lehet sok száz emberrel együtt énekelni? Jöjjön és próbálja ki magát kórusénekesként, vagy jöjjön akár érdeklődőként és legyen részese ennek a háromnapos ünnepnek, melynek középpontjában az éneklés öröme áll, ahol a hazai és külföldi kórusok hangversenyein kívül közös éneklés és szentivánéji ünnep is szerepel a programban.
A nyitókoncert első részében öt kórus a cappella programját hallgathatjuk meg. A hangverseny második felében Orff Carmina Burana című művének két zongorára és ütőhangszerekre írt változatából az első rész hangzik fel, mely a szerencse forgandóságáról, a tavasz ébredéséről és a tavaszi réten önfeledten játszó fiatalokról szól.

Rendező: Interkultur Hungaria, Müpa

Előadott művek

 • Szabó Dénes
  Valerija Fischbach
  Ambrož Čopi
  Anat Morag
  Krzysztof Szydzisz
  Hollerung Gábor
 • Nyíregyházi Cantemus Gyermekkar
 • Hrvatsko pjevačko društvo "Lipa” (Horvátország)
 • Nova Gorica Chamber Choir (Szlovénia)
 • Bat Kol (Izrael)
 • Adam Mickiewicz University Chamber Choir Poznań (Lengyelország)
 • Budapesti Akadémiai Kórustársaság (karigazgató: Balassa Ildikó)
 • zongora
  Bizják Dóra, Zentai Károly
 • Budafoki Dohnányi Zenekar ütősei

Jegyinformáció

Személyes vásárlásnál erre az előadásra jegyét Edenred Ajándékutalvánnyal, és Edenred Ajándékkártyával (Juttatási és Családi kártyák) is megvásárolhatja.

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Büféélmény – sorban állás nélkül

Az Átrium-büfében új étkezési szolgáltatásunknak köszönhetően lehetőségük van előrendelést leadni egy órával az előadás megkezdése előtt, így megszabadulhatnak a hosszas sorban állástól az előadás szünetében, és azonnal fogyaszthatják a megrendelt étel-, italféléket. Az előrendelés részletei elérhetőek itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.
Ugrás az oldal tetejére