komolyzene, opera, színház

Isata Kanneh-Mason

Fesztivál Színház
  • Müpa saját produkció
  • Rising Stars

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

A Kanneh-Mason nevet hallva legtöbben Shekura, a nagy sikereket arató, fiatal brit csellistára gondolnak. 2019 óta azonban testvére, Isata is a figyelem középpontjába került: ekkor jelent meg debütáló albuma, amelyen Robert Schumann felesége, Clara Wieck műveit szólaltatta meg. A fiatal zongoraművésznő most az Európai Hangversenytermek Szervezetének (ECHO) fiatal tehetségeket bemutató sorozata, a Rising Stars Fesztivál koncertjén lép fel a Müpa közönsége előtt.

Anglia egyik leghíresebb muzsikuscsaládja a Kanneh-Mason, a Sierra Leonéból származó Kadiatu Kanneh és a londoni születésű Stuart Mason hét gyermeke. Isata, Braimah, Sheku, Konya, Jeneba, Aminata és Mariata Nottinghamben nevelkedett, és mindannyian játszottak vagy hegedűn, vagy csellón, vagy zongorán. Családi együttesük Nagy-Britannia szerte híres lett, televízióműsorok, tehetségkutatók, dokumentumfilmek sztárjaiként. Idővel azonban egyéni karrierjeik is épülni kezdtek: Sheku elismert csellista, Isata ígéretes zongoraművész. Szólóesteket ad, versenyművek magánszólamát tolmácsolja, de testvéreivel is tovább folytatja a kamaramuzsikálást. A közelmúlt sikerei és a közeljövő tervei között olyan helyszínek szerepelnek, mint az Edinburghi Fesztivál, a londoni Wigmore Hall, a párizsi Théâtre des Champs Elysées, a firenzei Teatro della Pergola, valamint egy kiterjedt észak-amerikai turné, mely tíz várost érint, köztük New Yorkot, ahol Isata a Carnegie Hall közönsége előtt lép fel. Az ifjú művésznő a Müpában Mozart-szonáta, Rachmaninov-etűdök és Chopin-ballada tolmácsolásával bizonyítja stiláris és műfaji sokoldalúságát, az elmaradhatatlan kortárs mű szerzője pedig a jamaicai születésű komponista, Eleanor Alberga.

A Rising Stars programba jelölte: Birmingham THSH.

Az ősbemutatóként megszólaló új mű a Barbican Centre London felkérésére készült, a B:Music-kal és az ECHO-val együttműködésben.

Rendező: Müpa

Jegyinformáció

Online és személyesen erre az előadásra jegyét Müpa ajándékutalvánnyal, valamint OTP, K&H vagy MKB SZÉP-kártyája szabadidő alszámlájának terhére is megvásárolhatja.
Személyes vásárláskor elfogadjuk még az Edenred Ajándékutalványt és az Edenred ajándékkártyáit (juttatási és családi kártyák), illetve az OTP Cafeteria kártya kultúraalszámla-keretét is.

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

Előadott művek

  • műsorvezető-házigazda
    Tóth Endre


Rising Stars


Ugrás az oldal tetejére