komolyzene, opera, színház

Ima és fohász

Szünet nélkül
Müpa Home
  • Müpa Home LIVE

Jegyárak

A Müpa virtuális hangversenytermébe a belépés díjtalan.

Mentse el a programot Google Naptárába!

Az előadást élőben közvetítjük!

Bár a jelenlegi rendkívüli helyzetben sajnos nem találkozhatunk a Müpában, így is szeretnénk felemelő élményekkel szebbé tenni ezeket a napokat. Ezért a közönség nélkül zajló előadást élőben közvetítjük honlapunkon és YouTube-csatornánkon.

Szeretettel várjuk az esemény időpontjában a képernyő előtt!

Az előadás megtekinthető a honlapunkon és YouTube-csatornánkon.


„Nun hab ich überwunden” - így kezdi motettáját a nagy zeneszerzőcsalád 17. századi tagja, Johann Michael Bach. „Most legyőztem.” Mit? - kérdezzük. A szöveg felel: „a fájdalmat, a félelmet, a bajt”. A Nemzeti Énekkar tagjai mindnyájunk biztatásaként éneklik ezt a művet a barokktól a 21. századig ívelő műsorú koncertjükön. A kórus állandó zongoraművész partnerük, Bizják Dóra társaságában lép a Müpa Home kamerái és mikrofonjai elé. Vállalkozásuk a művészi önállóság izgalmas próbatétele.
A német, osztrák, orosz és magyar műveket felvonultató műsor minden száma vallásos zene. Hitről, reményről, bizakodásról énekel Heinrich Schütz a Babilon folyóvizeinél (137. zsoltár) sorait hangokba öntve és Orbán György a két genfi zsoltárban (90., 150.), Andreas Hammerschmidt Ach Jesus stirbt (Ah, Jézus meghal) kezdetű motettájában, valamint Schubert Gebet (Ima) és Gott im Ungewitter (Isten a viharban) című zongorakíséretes kvartettjeiben. Más Horváth Márton Levente és Csemiczky Miklós közelítésmódja az Ó, szent ostya és a Miatyánk megzenésítésében, és megint más Rachmaninov pravoszláv hangütése a Vesperás archaikus hatású tételeiben. A koncert legizgalmasabb tapasztalata tehát a hangvétel, a stílus, a megszólalásmód, az eszköztár folytonos változása szerzőnként és stíluskorszakoként, miközben a szövegekből sugárzó hit és alázat, bizalom és eltökéltség változatlan marad. Más a komponálásmód is minden darabban: hallunk dús, nyolcszólamú textúrát, amely a cappella szólal meg, telt-mély szláv basszust és karcsú vokális kvartettet, zongorakísérettel.


Rendező: Nemzeti Filharmonikusok

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

Előadott művek

  • a Nemzeti Énekkar művészei
  • zongora, orgona
    Bizják Dóra


Müpa Home LIVE


Ugrás az oldal tetejére