komolyzene, opera, színház

Haydn: A teremtés

Szünet nélkül
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
 • Müpa saját produkció
 • Újévi hangverseny

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

A Müpa egyik legszebb hagyománya az újév napját megünneplő Haydn-hangverseny, melyen többnyire a zeneszerző grandiózus világábrázolása szólal meg. Az előadók közül csak a karmester személye állandó, a koncertlátogatóknak ezért lehetőségük nyílik arra, hogy a műnek minden alkalommal más és más vonását fedezzék fel.

Fischer Ádám valóban ügyel arra, hogy A teremtés előadásai között ne akadjon két egyforma. Más énekesek, más zenekarok, más kórus: az egymást követő esztendők különböző olvasatait összehasonlítva joggal támadhat az az érzésünk, hogy Joseph Haydn hatalmas genezisfreskója méltó magához a világ megismerhetetlen gazdagságához, hiszen mindig lehet találni benne egy-egy olyan figyelemre méltó szegletet, amelyről elmondhatjuk: „ezt eddig még nem vettem észre”.
Ez az alkalom különlegesnek ígérkezik: az énekkar Vashegyi György 1990-ben alapított - s így éppen megalakulásának harmincadik évfordulóját ünneplő - Purcell Kórusa, a zenekar pedig a hajdan Nikolaus Harnoncourt által vezetett Concentus Musicus Wien, amely egykor a historikus előadó-praxis hőskorában vállalt szerepével zenetörténetet írt. Nemcsak a magyar és a külföldi régizenei műhely találkozása ígérkezik érdekesnek, de az is, hogy Fischer Ádámnak ily módon lehetősége lesz egy tőről metszett historikus Teremtést vezényelni!
A rendkívül széles repertoárral rendelkező német bariton, Thomas E. Bauer társaságában pódiumra lépő két magyar énekes, Baráth Emőke és Szigetvári Dávid idehaza és a nagyvilágban egyaránt sikereket arat.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

 • Fischer Ádám
 • szoprán
  Baráth Emőke
 • tenor
  Szigetvári Dávid
 • bariton
  Thomas E. Bauer
 • Purcell Kórus (karigazgató: Vashegyi György)
 • Concentus Musicus WienKapcsolódó bérlet

Kedvezménnyel

Ugrás az oldal tetejére