komolyzene, opera, színház

Hangulatkoncert

Négykezes időutazás

Szünet nélkül
Üvegterem
  • Müpa saját produkció

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Nem csak esténként érdemes felkeresnie a Müpát annak, aki izgalmas és élő zenei élményekre vágyik. Délutánonként a legkülönfélébb műfajokkal lehet találkozni az Előcsarnok környékén: kedden a könnyűzene, a dzsessz és a népzene, szerdán és szombaton a klasszikus műfajok fiatal képviselői adnak randevút a Müpába betérő, zenére vágyó publikumnak. A Hangulatkoncertek sorozatában a Liszt Ferenc Zeneakadémia és más zenei oktatási intézmények hallgatói, növendékei mutatkoznak be hétről hétre, hogy tudásuk legjavát adva bizonyítsák tehetségüket és elhivatottságukat a nagyközönségnek.

A koncert előadói a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen végzett fiatal zongoraművészek. Giorgia Fabro a legnevesebb olasz egyetemeken tanult, mielőtt Magyarországra érkezett, ahol szólistaként és kamarazenészként is rendszeresen fellép. Gál Katalin a művész mesterképzés után idén a tanári mesterképzést is elvégezte, emellett szintén közreműködik szólókoncerteken és kamarazenei produkciókban is. Négykezes műsorukban Mozart sziporkázó zenéje mellett Bach töprengő, polifonikus korálsorainak is jut hely, Kurtág György átiratában. Kurtág mesteri érzékenysége megkapó módon talált utat négykezes átirataiban Bach gyönyörű vallásos műveihez, a korálokhoz. Innen egy nagy ugrással érkezünk az est utolsó zeneszerzőjéhez. Bach vallásos himnuszának ünnepélyessége után Saint-Saëns Haláltánca következik, amely mű a halállal való találkozásról szól.

Rendező: Müpa

Előadott művek

  • zongora
    Gál Katalin, Giorgia Fabro

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.
Ugrás az oldal tetejére