komolyzene, opera, színház

Főszerepben: Elīna Garanča

Egy szünettel
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
 • Müpa saját produkció

Jegyárak


Felhívjuk kedves látogatóink figyelmét, hogy a jegyek megvásárlásával elfogadják a Müpa házirendjét, mely az aktuális előírásokról és biztonsági szabályokról is rendelkezik. A részletekről és tudnivalókról ezen az oldalon tájékozódhatnak.

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Mentse el a programot Google Naptárába!

Tájékoztatjuk kedves látogatóinkat, hogy az újranyitásra vonatkozó kutatásunk eredményeivel összhangban, közönségünk biztonságérzetét szem előtt tartva az épületben - a közönségforgalmi területeken és a nézőtereken egyaránt - kötelező maszkot viselni, a jegyeket pedig helykihagyással értékesítjük. A hatályos jogszabályok értelmében a Müpa épületébe jelenleg csak érvényes védettségi igazolvánnyal lehet belépni.

Megértésüket és a megnyugtató, fokozatos újranyitás folyamatában az együttműködésüket köszönjük. Szeretettel várjuk Önöket előadásainkon a Müpában!

Sokan tartják korunk legjobb Carmenjének. Elīna Garanča, a kis lélekszámú, ám a világnak sok jelentős muzsikust adó Lettország szülötte, 2010 óta hódítja meg a zabolátlan cigánylány szerepében a New York-i Metropolitan közönségét. Most a Müpában is megcsodálhatjuk: június végi fellépésének első részében Bizet operájából szólal meg keresztmetszet, a másodikban pedig részleteket hallhatunk Verdi, Puccini és Rossini operáiból, valamint spanyol zarzuelákból és a Mediterráneum híres dallamaiból. Különlegesen harmonikus estének nézünk elébe, a koncert világszerte szívesen foglalkoztatott brit-gibraltári karmestere ugyanis nem más, mint Karel Mark Chichon.
Elīna Garanča szülővárosa, Riga zeneakadémiáján kezdte tanulmányait, később Bécsben és az Egyesült Államokban tökéletesítette tudását. Meiningen és Frankfurt volt karrierjének két kezdeti állomása, első fontos nemzetközi versenyét pedig Helsinkiben nyerte meg. E sikereket még a kilencvenes években aratta: az áttörést az ezredforduló után Salzburg hozta meg számára: 2003-ban az Ünnepi Játékokon Mozart Titus kegyelme című kései operájának előadásán Nikolaus Harnoncourt vezényletével énekelt. Innen már egyenes út vezetett a bécsi Staatsoperbe, Párizsba, majd a már említett New York-i Metropolitanbe. A francia fővárosban olyan nagynevű rendezővel dolgozhatott együtt, mint Patrice Chéreau. Ma már sok éve a legnagyobb sztárok egyike, a világ leghíresebb operaházainak állandó vendége. Repertoárján megtaláljuk a legfontosabb mezzoszoprán szerepeket: énekli Mozart, Rossini, Bellini, Donizetti, Verdi, Wagner, Berlioz, Massenet, Richard Strauss operáit. Budapesti fellépésén magyar partnere lesz Pasztircsák Polina, László Boldizsár és Szegedi Csaba, a nemzetközi énekestársadalmat a chilei tenor, Jonathan Tetelman és a litván basszbariton, Kostas Smoriginas képviseli.

Elīna Garanča a Deutsche Grammophon exkluzív művésze.

Az előadás során kép- és hangfelvétel készítése tilos.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

Előadott művek

 • Karel Mark Chichon
 • mezzoszoprán
  Elīna Garanča
 • szoprán
  Pasztircsák Polina
 • tenor
  Jonathan Tetelman, László Boldizsár
 • bariton
  Szegedi Csaba
 • basszbariton
  Kostas Smoriginas
 • a Magyar Állami Operaház ZenekaraUgrás az oldal tetejére