• Müpa Autósmozi

Autós koncertmozi a Lexus közreműködésével

Figaro itt, Figaro ott… - Mozart és Rossini operarészletek

komolyzene, opera, színház

Szünet nélkül
Kültéri parkoló
 • Müpa saját produkció

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Milyennek kell lenni ahhoz, hogy valaki előálljon egy olyan ötlettel, mint a Müpa Autósmozija a koronavírusjárvány idején? Olyannak, mint Figaro, Mozart és Rossini furfangos hőse: talpraesettnek, aki minden helyzetben megtalálja a megoldást. A koncerten a két híres opera részletei találkoznak olyan művészek előadásában, mint többek közt Baráth Emőke vagy Bretz Gábor, Fodor Beatrix vagy Haja Zsolt. Az Operaház Zenekarát a nemzetközi sikereket arató Madaras Gergely vezényli. Figaro bent, a teremben, és kint - a parkolóban.

A zenetörténetben viszonylag ritka tünemény, ha egy és ugyanazon hős különböző zeneszerzők operáiban bukkan fel - de azért akad erre példa, nem is egy. Az azonban már különleges eset, ha két opera ugyanannak a hősnek az életéből két különböző szakaszt dolgoz fel. Ezt teszi harminc év eltéréssel Mozart és Rossini. A bécsi klasszikus szerző 1786-ban a borbély-komornyikfigura érettebb éveibe kalauzol, a bel canto nagy alakja viszont 1816-ban az „előtörténetet” meséli el - mindkét librettó alapja a francia író, Beaumarchais egy-egy színműve. Mozart remekében érezhetjük a közelgő forradalom előszelét: a Figaro házassága nem egy részlete a társadalmi egyenlőtlenségekre utal, amellett, hogy páratlanul komplex elemzést nyújt a grófné és a gróf lelkében lezajló folyamatokról. És Rossini? A sevillai borbély vérbeli vígopera: könnyű, mint a pezsgő, csupa önfeledt nevetés, fordulatos, pergő történetmesélés. A két alkotás részletei egyazon estén: két korszakos remekmű szembesítésének páratlan lehetősége, kivételes alkalom.

Rendező: Müpa

Jegyinformáció

Online erre az előadásra jegyét Müpa ajándékutalvánnyal is megvásárolhatja, azonban BTF és CAFe Budapest rendezésű programokra csak személyes vásárlás során áll módunkban elfogadni.
Személyesen elfogadjuk még az Edenred Ajándékutalványát, Top Prémium ajándékutalványát, az Edenred Ezüst, Arany és Platina kártyát, az OTP Cafeteria kártya kultúra alszámla keretét. Valamint jegyét OTP, MKB vagy K&H SZÉP-kártyája szabadidő-keretének terhére is megvásárolhatja jegypénztárainkban.

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

Előadott művek

 • Madaras Gergely
 • szoprán
  Baráth Emőke, Fodor Beatrix, Fodor Gabriella, Sáfár Orsolya, Szemere Zita
 • mezzoszoprán
  Balga Gabriella
 • tenor
  Horváth István, Megyesi Zoltán
 • bariton
  Haja Zsolt, Szegedi Csaba
 • basszus
  Bretz Gábor, Kálmán Péter, Szvétek László
 • Magyar Állami Operaház Zenekara


Müpa Autósmozi


Ugrás az oldal tetejére