komolyzene, opera, színház

Figaro itt, Figaro ott… - Mozart és Rossini operarészletek

Autós koncertmozi a Lexus közreműködésével

Szünet nélkül
Kültéri parkoló
 • Müpa saját produkció
 • Müpa Autósmozi

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Milyennek kell lenni ahhoz, hogy valaki előálljon egy olyan ötlettel, mint a Müpa Autósmozija a koronavírusjárvány idején? Olyannak, mint Figaro, Mozart és Rossini furfangos hőse: talpraesettnek, aki minden helyzetben megtalálja a megoldást. A koncerten a két híres opera részletei találkoznak olyan művészek előadásában, mint többek közt Baráth Emőke vagy Bretz Gábor, Fodor Beatrix vagy Haja Zsolt. Az Operaház Zenekarát a nemzetközi sikereket arató Madaras Gergely vezényli. Figaro bent, a teremben, és kint - a parkolóban.

A zenetörténetben viszonylag ritka tünemény, ha egy és ugyanazon hős különböző zeneszerzők operáiban bukkan fel - de azért akad erre példa, nem is egy. Az azonban már különleges eset, ha két opera ugyanannak a hősnek az életéből két különböző szakaszt dolgoz fel. Ezt teszi harminc év eltéréssel Mozart és Rossini. A bécsi klasszikus szerző 1786-ban a borbély-komornyikfigura érettebb éveibe kalauzol, a bel canto nagy alakja viszont 1816-ban az „előtörténetet” meséli el - mindkét librettó alapja a francia író, Beaumarchais egy-egy színműve. Mozart remekében érezhetjük a közelgő forradalom előszelét: a Figaro házassága nem egy részlete a társadalmi egyenlőtlenségekre utal, amellett, hogy páratlanul komplex elemzést nyújt a grófné és a gróf lelkében lezajló folyamatokról. És Rossini? A sevillai borbély vérbeli vígopera: könnyű, mint a pezsgő, csupa önfeledt nevetés, fordulatos, pergő történetmesélés. A két alkotás részletei egyazon estén: két korszakos remekmű szembesítésének páratlan lehetősége, kivételes alkalom.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

Előadott művek

 • Madaras Gergely
 • szoprán
  Baráth Emőke, Fodor Beatrix, Fodor Gabriella, Sáfár Orsolya, Szemere Zita
 • mezzoszoprán
  Balga Gabriella
 • tenor
  Horváth István, Megyesi Zoltán
 • bariton
  Haja Zsolt, Szegedi Csaba
 • basszus
  Bretz Gábor, Kálmán Péter, Szvétek László
 • csembaló
  Fábri Flóra
 • Magyar Állami Operaház Zenekara


Müpa Autósmozi


Ugrás az oldal tetejére