komolyzene, opera, színház

Évadnyitó hangverseny

Nemzeti Filharmonikusok

Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Brahms 1880-ban díszdoktori címet kapott Breslau egyetemétől. Köszönetként komponálta diákdalokat feldolgozó Akadémiai ünnepi nyitányát. A Hegedűverseny (1878) hátterében is akadnak személyes mozzanatok: a zeneszerző ezt a művét legjobb barátjának, Joseph Joachimnak írta, akinek magyar származására a finálé bokázó ritmusú témája utal. A Nemzeti Filharmonikus Zenekar évadnyitó koncertjét Bartók egyik legmagasabb rendű alkotása, a Zene húros hangszerekre, ütőkre és cselesztára (1936) zárja. Az együttest főzeneigazgatója, a közelmúltban Kossuth-díjjal kitüntetett Vashegyi György vezényli, a szólista a világhírű virtuóz, Baráti Kristóf.

Rendező: Nemzeti Filharmonikusok

Előadott művek

  • Vashegyi György
  • hegedű
    Baráti Kristóf
  • Nemzeti Filharmonikus Zenekar

Jegyinformáció

Személyes vásárlásnál erre az előadásra jegyét Rewin Ajándékutalvánnyal, és Rewin Ajándékkártyával is megvásárolhatja.

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.
Ugrás az oldal tetejére