komolyzene, opera, színház

Ensemble Les Arts Florissants

Egy szünettel
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
 • Müpa saját produkció

Jegyárak


Felhívjuk kedves látogatóink figyelmét, hogy a jegyek megvásárlásával elfogadják a Müpa házirendjét, mely az aktuális előírásokról és biztonsági szabályokról is rendelkezik. A részletekről és tudnivalókról ezen az oldalon tájékozódhatnak.

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Mentse el a programot Google Naptárába!

Händel munkásságának két leginkább reprezentatív műfaja az opera és az oratórium. Ezekben tudott legközelebb kerülni a közönséghez, hiszen mindkettő középpontjában az énekhang áll, és mindkettőben mód nyílik arra, hogy a zeneszerző az érzelmekre, indulatokra hasson, fájdalmakat és örömöket, szeretetet és gyűlöletet: emberi sorsokat ábrázolva. A Partenope Händel ma is népszerű, rendszeresen játszott operáinak egyike, amelyet ezen az estén korunk egyik legjelentősebb régizenei műhelyének előadásában hallhatunk.

A darabot 1730 februárjában mutatták be a londoni King's Theatre-ben. Bár a Partenope az opera seria (a barokk „komoly opera”) szerkezetét és formavilágát követi, fontos, hogy sok benne a humor, zenéje pedig könnyed, s az időszámításunk előtti 7. században, Nápolyban játszódó cselekmény előzékenyen kínálja fel a közönségnek a szórakoztatás eszközeként mindig bevált - szerelmi és politikai - bonyodalmakat, valamint a nemek felcserélését: mindjárt az első felvonásban az álruhás Rosmira hercegnő Eurimene hercegnek adja ki magát. Az amerikaiból immár fél évszázada franciává lett William Christie az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb régizenei karmestere. Felfedező hajlamú művész, aki műveket és tehetséges előadókat egyaránt szívesen vesz pártfogásába. Műhelye, az 1979-ben alapított Les Arts Florissants e kettős törekvés jegyében mutat be évtizedek óta jobbnál jobb produkciókat. Az énekesgárda, mint legtöbbször, most is igényesen kiválasztott, ígéretes fiatalokból áll: a portugál szoprán, Ana Vieira Leite, a brit kontratenor, Hugh Cutting, spanyol szólamtársa, Alberto Miguélez Rouco, a brit mezzoszoprán, Helen Carlston és a többiek mind bizonyítottak már az elmúlt években.

Rendező: Müpa

Előadott művek

 • William Christie
 • Partenope
  Ana Vieira Leite (szoprán)
 • Rosmira / Eurimene
  Helen Charlston (mezzoszoprán)
 • Arsace
  Hugh Cutting (kontratenor)
 • Armindo
  Alberto Miguélez Rouco (kontratenor)
 • Emilio
  Jacob Lawrence (tenor)
 • Ormonte
  Matthieu Walendzik (bariton)
 • rendező
  Sophie Daneman
 • a Le Jardin des Voix akadémia társigazgatói
  William Christie, Paul Agnew
 • díszlet- és jelmeztervező
  Jean-Luc Taillefert
 • nyelvi és színpadijáték-szakértő
  Rita de Letteriis
 • koreográfus
  Christophe Garcia

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Büféélmény – sorban állás nélkül

Az Átrium-büfében új étkezési szolgáltatásunknak köszönhetően lehetőségük van előrendelést leadni egy órával az előadás megkezdése előtt, így megszabadulhatnak a hosszas sorban állástól az előadás szünetében, és azonnal fogyaszthatják a megrendelt étel-, italféléket. Az előrendelés részletei elérhetőek itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.
Ugrás az oldal tetejére