komolyzene, opera, színház

Ensemble Les Arts Florissants

Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
 • Müpa saját produkció

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Händel munkásságának két leginkább reprezentatív műfaja az opera és az oratórium. Ezekben tudott legközelebb kerülni a közönséghez, hiszen mindkettő középpontjában az énekhang áll, és mindkettőben mód nyílik arra, hogy a zeneszerző az érzelmekre, indulatokra hasson, fájdalmakat és örömöket, szeretetet és gyűlöletet: emberi sorsokat ábrázolva. A Partenope Händel ma is népszerű, rendszeresen játszott operáinak egyike, amelyet ezen az estén korunk egyik legjelentősebb régizenei műhelyének előadásában hallhatunk.

A darabot 1730 februárjában mutatták be a londoni King's Theatre-ben. Bár a Partenope az opera seria (a barokk „komoly opera”) szerkezetét és formavilágát követi, fontos, hogy sok benne a humor, zenéje pedig könnyed, s az időszámításunk előtti 7. században, Nápolyban játszódó cselekmény előzékenyen kínálja fel a közönségnek a szórakoztatás eszközeként mindig bevált - szerelmi és politikai - bonyodalmakat, valamint a nemek felcserélését: mindjárt az első felvonásban az álruhás Rosmira hercegnő Eurimene hercegnek adja ki magát. Az amerikaiból immár fél évszázada franciává lett William Christie az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb régizenei karmestere. Felfedező hajlamú művész, aki műveket és tehetséges előadókat egyaránt szívesen vesz pártfogásába. Műhelye, az 1979-ben alapított Les Arts Florissants e kettős törekvés jegyében mutat be évtizedek óta jobbnál jobb produkciókat. Az énekesgárda, mint legtöbbször, most is igényesen kiválasztott, ígéretes fiatalokból áll: a portugál szoprán, Ana Vieira Leite, a brit kontratenor, Hugh Cutting, spanyol szólamtársa, Alberto Miguélez Rouco, a brit mezzoszoprán, Helen Carlston és a többiek mind bizonyítottak már az elmúlt években.

Rendező: Müpa

Jegyinformáció

Online erre az előadásra jegyét Müpa ajándékutalvánnyal, valamint OTP vagy MKB SZÉP-kártyája szabadidőkeretének terhére is megvásárolhatja.
Személyesen elfogadjuk még az Edenred Ajándékutalványt, és az Edenred ajándékkártyáit (Juttatási és Családi kártyák), illetve az OTP Cafeteria kártya kultúra alszámla-keretét. Belépőjét OTP vagy MKB SZÉP-kártyája szabadidőkeretének terhére is megvásárolhatja jegypénztárainkban.

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

Előadott művek

 • William Christie
 • Partenope
  Ana Vieira Leite
 • Arsace
  Hugh Cutting
 • Armindo
  Alberto Miguélez Rouco
 • Emilio
  Jacob Lawrence
 • Rosmira / Eurimene
  Helen Charlston
 • Ormonte
  Matthieu Walendzik
 • rendező
  Sophie DanemanUgrás az oldal tetejére