• Régizene Fesztivál

Ensemble Cantilene

komolyzene, opera, színház

Szünet nélkül
Üvegterem
 • Müpa saját produkció

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

Európai körutazás a 17. és 18. században, a néhány éve alakult kiváló régizenei együttes értő vezetésével. Hogyan értelmezték a barokk zene esztétikai elveit az olasz mesterek, és hogyan azok a muzsikusok, akik német földön alkottak? Milyen hatással volt egy itáliai tanulmányút egy német zeneszerzőre? A hangverseny a személyes stílusok változatossága mellett a műfajok terén is sokszínűséget ígér: hallunk ciacconát, madrigált, vallásos motettát, kantátarészletet, triószonátát, sőt még a zenetörténet leghíresebb miséjének egy tétele is felcsendül.

Az Ensemble Cantilene 2016-ban alakult, részben a Budapesti Fesztiválzenekar régizenei együttesének tagjaiból, részben független muzsikusokból. Vezetőjük a világhírű holland furulyaművésznő és pedagógus, Anneke Boeke, aki pályafutása során számtalan produkcióban vett már részt, fellépett fesztiválokon és hanglemezeket készített, olyan partnerekkel dolgozva együtt, mint Nikolaus Harnoncourt, Gustav Leonhardt vagy Sir John Eliot Gardiner. A Londoni Guildhall School of Music and Drama és a Royal Academy of Music tanára volt, ahol megkapta az Honorary Associate of the Royal Academy címet. Az Ensemble Cantilene valamennyi fellépése, így a mostani is énekes szólista közreműködésével zajlik, nyomatékosítva a művészeknek azt az elvét, amely szerint a hangszeres és vokális zene egy tőről fakad és azonos célokat szolgál. A barokk stílus nemzetköziségét hangsúlyozó koncertjükön a kor három óriása, Monteverdi, Schütz és Bach művészete adja a műsor gerincét, kiegészítve olyan színes és izgalmas egyéniségekkel, mint Merula vagy Praetorius.

Rendező: Müpa

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

Előadott művek

 • kontratenor
  Gavodi Zoltán
 • furulya
  Anneke Boeke
 • hegedű
  Lesták Bedő Eszter, Lezsák Zsófia
 • csembaló, orgona
  Pétery Dóra
 • theorba, lant, gitár
  Davidovics Igor


Régizene Fesztivál


Ugrás az oldal tetejére