komolyzene, opera, színház

Electric Fields

Barbara Hannigan | Katia Labèque | Marielle Labèque | David Chalmin

Szünet nélkül
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
 • Müpa saját produkció
 • Liszt Ünnep

Jegyárak


Mentse el a programot Google Naptárába!

A francia zeneszerző, zenész és producer, David Chalmin, valamint a legendás amerikai rockzenekar, a The National zeneszerzője és gitárosa, Bryce Dessner azzal a szándékkal alkotta meg az Electric Fields című lemezt, hogy régi korok zeneszerzőnőinek dalait, melódiáit és költeményeit modern hangszerelés révén teremtsék újjá. „Mint oly gyakran, ezúttal is igyekeztünk az eltérő korok világát és a modern hangzást úgy kombinálni, hogy elmosódjanak a műfaji határok, és láthatatlanná váljon mindaz, ami a múlt és a jelen közé ékelődik.” A projekt középpontjában a zenetörténet három kivételes nőalakja áll: a középkori misztikus gondolkodó és zeneszerző, Hildegard von Bingen, a korai barokk zeneszerzője, Barbara Strozzi, valamint Francesca Caccini, akit a 17. század elején az „énekesmadár” (La Cecchina) névvel illettek. A frenetikus előadásmódjáról ismert szoprán, Barbara Hannigan és a világjáró Labèque nővérek játékát a koncerten David Chalmin varázsolja maivá és egyben időtlenné.

Az előadást 18:30 órai kezdettel, Előhang címmel Fazekas Gergely zenetörténész műismertető előadása előzi meg az Előadóteremben, melyen a fellépő művészekkel és a műsoron szereplő művekkel ismerkedhetnek meg közelebbről a koncertre jeggyel rendelkezők. A részvétel előzetes regisztrációt igényel a honlapunkon.

Rendező: Müpa

Előadott művek

 • ének
  Barbara Hannigan
 • zongora
  Katia Labèque, Marielle Labèque
 • elektronika
  David Chalmin
 • hang
  Guillaume Loubère
 • fény
  Bernd Purkrabek

Parkolási információk

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy abban az esetben, amikor a Müpa mélygarázsa és kültéri parkolója teljes kapacitással működik, érkezéskor megnövekedett várakozási idővel érdemes kalkulálni. Ezt elkerülendő, azt javasoljuk kedves közönségünknek, induljanak el hozzánk időben, hogy gyorsan és zökkenőmentesen találhassák meg a legideálisabb parkolóhelyet és kényelmesen érkezhessenek meg előadásainkra. A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.Liszt Ünnep


Ugrás az oldal tetejére